Ga jij voor een tweedehands auto? Let dan goed deze vijf punten

  • Rogier
  • oktober 22, 2019
  • Comments Off
autoservice Waalwijk

Enkele grote voordelen van een occasion kopen

Een tweedehands auto kopen, ofwel een occasion aanschaffen, heeft veel voordelen vergeleken met het huren van een auto of het kopen van een nieuwe auto. Een van de interessante pluspunten is het feit dat je aanzienlijk voordeliger uit bent als je een tweedehands auto koopt, bijvoorbeeld bij AutoVitel, dan wanneer je een spiksplinternieuwe bolide aanschaft. De grootste afschrijvingskosten zijn immers achter de rug. Voordelig is verder dat er altijd goede autohandelaren en garages zijn, zoals AutoVitel in Waalwijk, waar je een voordelige apk Waalwijk kunt laten uitvoeren. Weer een ander voordeel van een tweedehands auto kopen heeft te maken met het feit dat je de auto direct kunt gebruiken. Bij een nieuwe auto of een leasewagen is dat vaak niet het geval. En ten derde: wie een kiest voor een tweedehands auto kopen heeft de keuze uit enorm veel merken en modellen. Er zit altijd wel een model tussen het aanbod, dat aansluit op jouw specifieke wensen. Dit is allemaal heel leuk en aardig, maar waar moet je precies op letten als je een occasion gaat kopen?

1. Kies voor een betrouwbare garage

Belangrijk bij de aankoop van een occasion is dat je kiest voor een betrouwbare, bij de BOVAG aangesloten garage zoals AutoVitel in Waalwijk. Dan weet je namelijk zeker dat je een betrouwbare auto koopt. Zonder dat de kilometerstand is teruggedraaid of dat er gerommeld is met de apk,of met onderdelen van de auto. Lees zeker online wat reviews over de door jou beoogde garage door en laat je door de garagehouder goed informeren.

2. Maak van tevoren een proefrit

Hoe betrouwbaar een garage of dealer misschien ook is, het is aan te raden om voordat je een occasion koopt een proefrit te maken met de tweedehands auto die je wilt kopen. Je hebt dan meteen een gevoel bij de auto, het motorgeluid horen, aanvoelen hoe jouw favoriete bolide klinkt, et cetera.

3. Controleer de auto zoveel mogelijk

Zorg ervoor dat je de auto die je wilt kopen, grondig controleert voordat je tot aankoop overgaat. Kijk of alles werkt, controleer de auto op eventuele roestplekken en lekkages en kaart (zichtbare) mankementen direct aan bij de verkopende partij!

4. Sommige merken staan beter bekend dan andere

Ga je voor een snelle en stoere wagen, of voor een auto die misschien wat minder sportief oogt maar wel als betrouwbaar bekend staat? Realiseer je hoe dan ook dat bepaalde automerken bekendstaan om hun technische betrouwbaarheid. Mooie voorbeelden zijn Japanse merken als Toyota en Honda, maar ook Duitse merken (BMW, Audi, Opel) en het Zweedse automerk Volvo, worden doorgaans aangemerkt als bovengemiddeld betrouwbaar.

5. Onderhandelen over de prijs kan

Bij de meeste garages kun je onderhandelen over de prijs van een occasion. Door slim te dealen met de autoverkoper, kun je zo een paar honderd euro besparen op een tweedehands auto. Kan dit niet, dan is er nog de optie om inruilkorting te krijgen als je jouw huidige auto inruilt voor een occasion.

Previous «
Next »