Gezondheidsproblemen oplossen met voedsel

  • Rogier
  • december 30, 2022
  • Comments Off
Gezondheidsproblemen oplossen voedsel

Het is gemakkelijk om naar het medicijnkastje te gaan als je migraine of buikpijn hebt. En hoewel het slikken van een pil meestal de snelste manier is om veelvoorkomende gezondheidsproblemen op te lossen, is er een betere manier zijn om je lichaam op de lange termijn te genezen en die gezondheidsproblemen te omzeilen door wat aanpassingen te doen aan wat je eet.

Goede voeding en een goed begrip van wat het beste werkt voor jouw lichaam, kan je helpen talloze kwalen te voorkomen. Hieronder lees je over enkele alledaagse problemen die je mogelijk ervaart, in combinatie met de veel voorkomende voedingsmiddelen die hieraan tegen kunnen helpen. Blijf lezen voor meer informatie over wat je zou moeten vermijden, plus het voedsel dat je in plaats daarvan zou moeten eten.

Ontstekingen

Niet alle ontstekingen zijn te vermijden. Sommige niveaus van ontsteking zijn nodig omdat ze een rol spelen bij genezing en herstel van verwondingen. Chronische ontstekingen daarentegen overbelasten het immuunsysteem en kunnen leiden tot hartaandoeningen, diabetes en kanker.

ontstekingen oplossen met voedsel

Je kunt chronische ontstekingen niet voelen zoals je acute ontstekingen na een snijwond of brandwond wel voelt. Maar om dit proactief af te weren, moet je je inname van suikers, geraffineerde granen en bewerkte voedingsmiddelen verminderen. Gebruik in plaats daarvan antioxidantrijke groenten en fruit in je dieet, zoals omega-3-rijke vis, lijnzaad en walnoten. Van kurkuma is ook aangetoond dat het ontstekingsremmend is, maar het toevoegen van kruiden aan je eten is meestal niet genoeg om een ​​effectieve dosis te krijgen: probeer in plaats daarvan een supplement.

Migraine

Er zijn geen universele trigger-voedingsmiddelen, en voor veel mensen is voedsel alleen misschien niet de oorzaak van migraine. Maar er zijn zeker enkele veel voorkomende boosdoeners die je eerst moet proberen te elimineren als je vaak last hebt van dit type hoofdpijn. Begin met het vermijden van chocolade, cafeïne en alcohol, vooral rode wijn. Als dat niet helpt, moet je misschien voedsel zoals oude kazen en gezouten vlees verbannen. Bepaalde conserveermiddelen kunnen ook bijdragen aan migraine. Een dieet dat rijk is aan vers, minimaal bewerkt voedsel kan mensen met veel voedsel triggers helpen.

Gezondheidsproblemen oplossen met voedsel

Problemen met de stoelgang

Als constipatie de zorg is, krijg je waarschijnlijk niet genoeg vezels binnen. Focus dan op het eten van veel fruit, groenten, bonen en volle granen. Bij andere eetgerelateerde problemen wat betreft de stoelgang zijn er helaas geen duidelijke daders, maar je kunt er zeker van zijn dat jouw dieet verantwoordelijk is. Cafeïne kan de boosdoener zijn, dus je kunt beginnen met het verminderen van koffie. Vaak zijn maagproblemen het gevolg van het eten van iets dat je niet gewend bent: hete pepers als je normaal gesproken niet veel pittig eten eet, of misschien rood vlees als je je meestal aan een vetarm dieet houdt. De beste manier is te weten wat jouw systeem triggert en die voedingsmiddelen te vermijden. Let op hoe je je voelt na het eten van verschillende soorten maaltijden om te bepalen wat het beste werkt voor je lichaam.

migraine oplossen met voedsel

Problemen met je maag

Als je maagproblemen halverwege een training optreden, kijk dan eens naar het voedsel dat je eet om bij te tanken. Intoleranties die voortkomen uit een gevoeligheid voor een koolhydraatbron, vaak gluten of lactose of een eenvoudige suiker zoals fructose of glucose, zijn veel voorkomende bronnen van problemen met de stoelgang en treffen mensen vaak tijdens hardloopsessies en trainingen. Het ruilen van een nieuwe snack voor of halverwege de training kan je maagproblemen doen verdwijnen.

stoelgang oplossen met voedsel
Previous «
Next »