Het leasen van een auto

  • Menfacts
  • mei 21, 2018
  • Comments Off
shortlease

Wanneer je een ondernemer bent dan kan het voordelig zijn om een bedrijfsauto te rijden. Je kunt dan gebruik maken van enkele fiscale voordelen en het blijft mogelijk om de auto ook privé te gebruiken. Het enige probleem is dat een nieuwe auto of een occasion ook een investering vereist. Het geld wat gemoeid gaat met de investering kun je dan niet meer in je eigen onderneming steken. Dit is op te lossen door een auto te gaan leasen door middel van financial lease

Wat is financial lease?

Wanneer je een auto via financial lease aanschaft hoef je daar niet ineens een grote investering in te doen. De leasemaatschappij levert jouw je gewenste auto en jij betaald maandelijks een bedrag aan lease en rente. Wanneer je na afloop het laatste leasetermijn je het laatste maandelijkse bedrag voldaan hebt is de auto jouw eigendom. Het maandelijks te betalen bedrag is een vastgesteld bedrag, dus je komt nooit voor verrassingen te staan en je weet wat je maandelijks voor je auto betaald. Msfinanciallease is een leasemaatschappij waar je voor een goed bedrag een nieuwe auto of een occasion kunt leasen.

De voordelen van financial lease

• Het belangrijkste voordeel van een auto leasen is dat je zelf geen grote investering hoeft te doen. Vooral als ondernemer kun je het bespaarde bedrag gewoon in je eigen onderneming steken en je hebt geen verlies van liquiditeit.
• Als ondernemer mag je de auto op je balans zetten. Hierdoor kun je profiteren van allerlei fiscale voordelen, zoals een investeringsaftrek .
• Tijdens de leaseperiode blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Je hoeft dus geen bankgarantie, een jaarrekening of een ander onderpand aan te leveren.
• Ondanks dat je bij Msfinanciallease al kunt profiteren van een voordelig leasetermijn kun je je leasetermijn ook nog verlagen door een aanbetaling te doen of een extra bedrag als slottermijn te betalen.
• In je maandelijkse leasebedrag zit een bedrag aan BTW. De BTW mag mag je als ondernemer terugvorderen bij de belastingdienst.

Nieuwe auto of occasion?

Je kiest zelf of je een splinternieuwe auto wilt leasen of juist een occasion. Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen. Op een nieuwe auto zul je wel een tijdje moeten wachten, maar heb je wel fabrieksgarantie. Een occasion daarentegen is meestal direct beschikbaar en ook vele malen goedkoper dan een nieuwe auto. Is je occasion jonger dan 15 jaar, dan kun je bij privégebruik gebruik maken van een voordelige bijtelling via de youngtimersregeling.

Previous «
Next »