Tips: wat te doen met de vakantie?

  • Menfacts
  • mei 21, 2018
  • Comments Off

De meeste Nederlanders gaan minimaal een keer per jaar op vakantie. Lekker even weg van huis en heerlijk tot rust komen. Nu gaan de meeste mensen ieder jaar op hetzelfde soort vakantie. Ze gaan kamperen in Frankrijk, naar de camping in Spanje of naar een all-inclusive in Turkije. Daarom hier een aantal tips om je vakantie op een leuke en originele manier in te vullen.

Backpacken in Azië

Azië neemt de afgelopen jaren flink in populariteit toe. Dit omdat het relatief goedkoop is en je jezelf in een hele andere cultuur onder kunt dompelen. Doe dus eens gek en ga op vakantie naar Azië. Landen als Cambodja, Vietnam en Thailand zijn zeer geschikt om te gaan backpacken.

In een chaletje

Chalets zijn heel erg romantisch. Door hun kleine afmeting creëren ze vrijwel direct een intieme sfeer waardoor je op vakantie echt dichter bij elkaar kunt komen. Dit komt ook omdat chalets vaak van natuurlijk materiaal zijn gemaakt. Er zijn verschillende aanbieders van chalets. Als je vaker op vakantie wil gaan, kan het zinvol zijn een chalet te kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld chalets van stekelbos. Dit zorgt er niet alleen voor dat je ieder jaar terug kan naar je eigen chalet, maar het scheelt ook nog eens flink in de portemonnee.

Ga weer ouderwets kamperen

Hotelvakanties zijn natuurlijk erg leuk, maar er gaat natuurlijk niets boven ouderwets kamperen. Koop een goede tent en zoek een mooie plek uit. Dit kan gemakkelijk in Nederland, maar omringende landen lenen zich hier ook goed voor. ’s Avonds kan je heerlijk marshmallows roosteren bij een vuurtje en ’s ochtends kan je de zon op zien komen. Let wel goed op waar je gaat kamperen, want het is niet toegestaan om op iedere willekeurige plek zomaar een tent op te zetten.

Een culturele vakantie met hotel

Waar veel mensen in hun vakantie lekker uit gaan rusten, kan je ook juist wat cultuur op gaan snuiven. Ga bijvoorbeeld naar Barcelona en laat je verbazen door alle prachtige kunst en architectuur in de stad. Tegelijkertijd kan je heerlijk genieten in het hotel. Zo combineer je het beste van beide werelden.

Previous «
Next »