Hoe bepaal wat een leuk cadeau voor vaderdag is?

  • Menfacts
  • april 7, 2021
  • Comments Off
vaderdag cadeau

Zondag 20 juni is het weer zover, dan is het namelijk weer vaderdag; de perfecte dag om verrast te worden. Het is van oorsprong een dag waarbij vaders verwend worden. Aangezien dit natuurlijk vooral door kinderen wordt gedaan, vinden wij dat daar zo min mogelijk geld mee gemoeid moet zijn, en dus moet er gezocht worden naar andere manieren om de vaders van Nederland in het zonnetje te zetten. Een cadeau vaderdag kan dus van alles zijn, maar het liefst is dit zo persoonlijk mogelijk, uit het hart en zelf gemaakt. Hieronder noemen we enkele opties, want elk jaar zelf iets verzinnen valt ook niet mee.

Begin vaderdag zoals het hoort: met een ontbijt op bed

Het beste begin van een vaderdag is natuurlijk verrast worden met een heerlijk ontbijt op bed. Zorg dat dit ontbijt bestaat uit al zijn favoriete dingen om te eten en drinken in de ochtend, daarna is het tijd voor een presentje. Cadeautjes zijn natuurlijk leuk, maar zelfgemaakte geschenken zijn eigenlijk wel veel leuker en persoonlijker. Verras hem bijvoorbeeld met iets dat jij of de kinderen zelf hebt gemaakt. Denk maar eens aan een bijzonder vaderdag gedicht of een mooi knutselwerkje, maar ook een Vaderdag cadeau kun je zelf maken. 

Zelf iets knutselen

Ga je aan de slag om zelf iets te maken voor komende vaderdag? Dan zijn er heel veel opties wat betreft leuke vaderdag cadeaus. Je kunt iets moois maken en bijvoorbeeld herinneringen ophalen via een fotoboek dat je in elkaar zet. Maar je kunt ook een spelletje maken of iets anders om samen te doen. Je kunt bovendien een mooi, lief of grappig cadeau knutselen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je namelijk een cadeau geeft, of maakt, voor de vader in huis, kun je het beste vooraf proberen om deze persoon in een hokje in te delen. Dat maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger.

Wat voor persoon is hij?

Bedenk dus wat voor type man het is. Welke woorden komen in je op als je hem moet beschrijven? Denk daarbij aan woorden als culinair, creatief, groene vingers, sportief, ontspannen of avontuurlijk. Ook kun je kijken naar wat hij graag doet. Werkt hij graag in de tuin, of besteedt hij zijn vrije tijd veel aan sport? Leest hij graag of kijkt hij juist liever films? Kortom, waar wordt hij gelukkig van?

Wat zijn leuke knutselcadeaus?

Als je dit soort vragen hebt beantwoord, heb je waarschijnlijk een beter idee van het cadeau dat je kunt geven. Wanneer je gaat vaderdag knutselen, kun je nu eenvoudig tot een leuk concept voor je knutsel werk komen. Nu kun je gaan bedenken wat je gaat maken én de juiste spullen in huis halen om het te maken.  Voor kinderen is knutselen een van de leukste activiteiten die er zijn. Vaderdag is een perfect moment om te knutselen. En dit kan natuurlijk van alles zijn. Knutsel bijvoorbeeld samen met de kinderen een leuke sleutelhouder. Denk maar eens aan een simpel plankje dat de kinderen kunnen verven met daaraan enkele spijkers waar sleutels aan gehangen kunnen worden. 

Misschien maak je liever samen met de kinderen een kunstwerk. Dit kun je zelfs doen met de kleinste peuters. Maak bijvoorbeeld een voetafdruk of handafdruk van de kleintjes en teken er zelf nog iets moois bij. Daarna kun je het kunstwerk inlijsten. Leuk voor op zijn werk of thuis. Zo zijn er op internet enorm veel tips te vinden. Ga dus op zoek en verzin iets leuks!

Previous «
Next »