Hoe creëer ik een manneninterieur?

  • Menfacts
  • maart 30, 2017
  • Comments Off

Over het algemeen geldt voor een typische ‘mannenkamer’ de stelregel: less is more. Daar is niks mis mee. Sterker nog: menigeen kan daar nog iets van leren. Een strak interieur, zonder te veel omhaal is stoer, mannelijk, praktisch en daarnaast een stuk makkelijker te onderhouden. Bovendien kan de apparatuur in een ‘mannenhuis’ ook net zo goed door als kunst. Wie wil er nou een schilderij, als je ook een tv ter grootte van een schilderij kunt hebben? Een aantal tips voor jouw manneninterieur:

Comfort

Comfort is belangrijk, zo niet het belangrijkst. Een grote, lekker zittende bank en dito stoel(en) met een robuuste uitstraling maken een huiskamer direct een stuk meer ‘af’. Daarnaast let je op kleur. Met de kleurkeuze van je meubels wil je niet per se uit de ban springen. Liever zorg je voor een rustig geheel, met kleuren die tijdloos zijn, zoals zwart, wit en aardetinten.

Een eigen touch

Hang niet teveel aan wat momenteel ‘in de mode is’. Want wat vandaag in is, is over een aantal maanden weer uit. Creëer dus voor jezelf een tijdloos interieur, geheel naar jouw smaak, waar je zelf niet snel op uitgekeken raakt. Omring jezelf met spullen die jij mooi vindt, en waar je waarde aan hecht. Ongeacht of ze in de mode zijn. Op deze manier implementeer je jouw ‘eigen touch’ waarmee je een stempel drukt.

Stoere materialen

Bij een manneninterieur horen als vanzelfsprekend stoere materialen als: hout, chroom en ijzer. Deze materialen kun je prima met elkaar combineren en zorgen voor een stoere, robuuste uitstraling. Voor bijna alles geldt: overdaad schaadt, pas dus naast de stoere materialen ook iets rustigere materialen in, om de balans te bewaren.

Zwart

Zwart is een dominante, maar daarnaast ook stoere kleur. Door deze kleur hier en daar toe te passen, door middel van accessoires bijvoorbeeld, zal je zien dat dit zorgt voor diepte in je huiskamer. Bovendien is zwart een klassieke, tijdloze kleur, waarop je niet zo snel uitgekeken zal raken. Let wel op dat zwart niet de overhand neemt.

Echte ‘regels’ voor interieurstyling zijn er niet. Je moet doen waar je jezelf fijn, goed en thuis bij voelt. Inspiratieloos? Kijk om je heen in woonbladen of op televisie. Ideeën zijn er in overvloed. Kies accessoires die bij jou passen. Op Sweetlivingshop.nl kijk je voor meer inspiratie en alles omtrent je ‘mannenhuis’.

Previous «
Next »