Hoe kies je het juiste Sinterklaas cadeau voor je kind?

  • Menfacts
  • november 25, 2022
  • Comments Off
sinterklaas cadeau

Sinterklaas is een magische tijd van het jaar voor kinderen. Maar het kan ook duur en stressvol zijn. Veel ouders worstelen met het vinden van de juiste cadeaus om aan hun kinderen te geven, wat op het laatste moment leidt tot te hoge uitgaven… of nog meer stress. Er is echter een manier om de uitgaven te beperken, maar toch voor opwinding te zorgen op pakjesavond. Op die avond moeten er natuurlijk cadeau’s zijn waar je kind om heeft gevraagd, maar er mogen ook best praktische cadeaus tussen zitten, zoals een leuke jas van Nono. In onderstaande blog vertellen we je over de ‘regel van 7 cadeau’s.’

Hoewel we als mensen lange tijd in de “meer is meer”-modus hebben gestaan, hebben we ons onlangs allemaal gerealiseerd dat we vaak en verrassend genoeg gelukkiger zijn met minder. Als je het gevoel hebt dat je je kinderen een overdreven Sinterklaas moet bezorgen, ben je zo gefocust op het verzamelen van dingen dat je geen tijd hebt om rekening te houden met hun persoonlijkheid, interesses en talenten. In plaats daarvan ben je gewoon op jacht naar de nieuwste gadgets of populair speelgoed. Maar waarom zou je geen leuke jas voor je zoon of dochter kopen op bijvoorbeeld https://www.kixx.nl/?

Daarom is de ‘regel van 7 cadeau’s’ populair aan het worden. Het helpt ook om te hoge uitgaven te voorkomen, wat vaak voorkomt tijdens de Sinterklaasperiode. Uiteindelijk zorgt het vasthouden aan zeven cadeaus ervoor dat kinderen op pakjesavond nog steeds enthousiast worden zonder onnodige stress of druk vooraf voor jou.

Hoe werkt de 7 cadeau’s regel?

Een van de geweldige dingen van de 7 cadeau’s regel is dat deze flexibel is en dat ouders deze kunnen personaliseren om aan de specifieke behoeften van hun gezin te voldoen.

Wat houdt de regel van 7 cadeau’s in? Precies wat het zegt, elk kind 7 cadeau’s te geven uit specifieke, vooraf bepaalde categorieën. Sommige ouders kiezen ervoor om vast te houden aan een bepaald budget voor de 7 cadeaus van elk kind, terwijl andere duurdere items toestaan ​​zolang het totale aantal cadeaus hetzelfde blijft. De 7 cadeau’s moeten hier aan voldoen:

  • een cadeau dat je kind wil
  • een cadeau dat je kind nodig heeft
  • een cadeau dat je kind kan dragen
  • een cadeau dat je kind kan lezen
  • een cadeau waar je kind iets mee moet doen
  • een cadeau voor je kind dat puur voor je kind is
  • een cadeau voor je kind, maar indirect ook voor het gezin

Vooral de laatste twee kunnen misschien onduidelijk zijn. Wat is nu een cadeau dat je kind krijgt om helemaal voor zichzelf te houden? Het kan iets kleins zijn, zoals een nieuwe ketting of armband, of iets groters, zoals een spelcomputer of een fiets. Dit is de perfecte gelegenheid om je kind te laten weten dat het speciaal is en hun eigen kleine traktatie verdienen.

Een cadeau voor het gezin

Het afronden van de 7 cadeau regel is een categorie die onze favoriet is, maar waarschijnlijk niet van je kind. Het is er eentje die iedereen samenbrengt en verbinding aanmoedigt. Dit kan van alles zijn, van een bordspel tot een dagje weg met het gezin of zelfs een trampoline voor de achtertuin. Het hele idee is dat het een geschenk is waar iedereen samen van kan genieten.

Previous «
Next »