Hoe style je een jute vloerkleed?

  • Menfacts
  • juni 24, 2022
  • Comments Off
jute vloerkleed

Jute is een lange en zachte vezel die afkomstig is van de stengels van een plant. Jute is een van de meest veelzijdige materialen die er zijn als het gaat om interieurontwerp. Bij het kiezen van een jute vloerkleed is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van je ruimte. Je wilt er zeker van zijn dat je genoeg ruimte hebt voor je vloerkleed. Je kunt niet zomaar een grote rechthoek meten in een gebied met lege vloer en het klaar noemen. Bedenk hoeveel ruimte er bovenop voor je meubels is voordat je een vloerkleed koopt dat te klein is om onder die stukken te passen.

Denk na over de indeling van je kamer

Denk na over de indeling van je kamer als je eenmaal hebt besloten welke maat vloerkleed je wilt. Een groot rond vloerkleed jute in een kleine kamer zal het kleiner doen lijken, terwijl een klein vloerkleed in een grote kamer het groter doet lijken. Het is beter om groot te gaan als je gezelligheid wilt toevoegen. Houd er rekening mee dat te veel ruimte ook niet altijd ideaal is en ervoor kan zorgen dat dingen leeg aanvoelen.

Accent met kleur en textuur

Jute vloerkleden bieden een geweldige manier om textuur toe te voegen en ruimte te definiëren. Ze kunnen worden gebruikt als een centraal punt in een kamer of eenvoudig worden toegevoegd aan je decor voor kleur en textuur. Overweeg om verschillende soorten vloerkleden te gebruiken voor elk gebied als je verschillende gebieden in je huis hebt. Probeer een wollen vloerkleed of sisal tapijt op de zolder van je huis als je op zoek bent naar iets met een meer industriële uitstraling. Overweeg om er een dierenprint of geometrisch ontwerp aan toe te voegen. Dit is van toepassing als je voor iets moderner of urban-chic gaat.

Coördineer met je vloer

Bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om rekening te houden met je vloer. Door de kleur van je vloerkleed af te stemmen op je vloer, ontstaat er continuïteit die strak en gepolijst aanvoelt. Als je witte of lichtgekleurde hardhouten vloeren hebt, gebruik dan een donker jute vloerkleed om in te passen en de kamer ruimer te laten lijken. Je kunt het ook gebruiken als accent stuk tegen andere lichte muren en vloeren. Als je donkere houten of tegelvloeren hebt, probeer dan lichtere gekleurde tapijten toe te voegen voor contrast. Dit zal helpen om die delen van de ruimte visueel te verheffen zonder te zwaar of aanmatigend te voelen. Grootte doet er toe. Probeer geen tapijten te gebruiken die te klein zijn voor je ruimte. Ze zullen niet genoeg ruimte kunnen vullen om nog steeds functioneel zijn als vloerkleed onder meubelpoten.

Previous «
Next »