Noten: een gezonde snack na het sporten

  • Menfacts
  • oktober 18, 2018
  • Comments Off
noten na sporten

Stevige noten om te kraken

Als je sport verbruik je energie, dat is een gegeven. Het is ook een gegeven dat je de verbruikte energie weer aan moet vullen. Bij de noten van Basboernoten.nl vind je gezonde keuzes om je energievoorraad op een gezonde manier aan te vullen.

Noten, een gezonde snack voor na het sporten

Ken je dat? Na het sporten heb je honger en zou je zomaar in het wilde weg wat kunnen gaan eten. Dat is niet zo gek natuurlijk want na een pittige trainingssessie heb je ook flink wat calorieën verbruikt. Wat minder bekend is misschien, is dat je lichaam na het sporten nog een paar uur doorgaat met het verbanden van extra energie. Het is daarom ook niet zo gek dat je trek in een stevige hap hebt na het sporten. Er worden zogezegd stevige noten gekraakt in je lichaam en het laatste dat je dan wilt is dat je lichaam de energie die het nodig heeft uit je spieren gaat halen. Je zult je energievoorraad dus op een andere manier moeten aanvullen. Een gezonde manier, die ook lekker is, is het kiezen van noten als snack na het sporten.

Noten, een vet goede keus

Hoewel een groot glas cola en een dubbele hamburger er natuurlijk best in zou gaan na een stevige training is dat toch niet aan te bevelen. Je lichaam zit nu zeker niet te wachten op een suikerpiek in het bloed en op ongezonde vetten die het slechte cholesterolniveau verhogen. Kies je echter voor noten als aanvulling na het sporten dan is het eigenlijk alsof je een boost vitaminesupplement tot je neemt. Noten bevatten geen enkel ‘verkeerd’ cholesterol maar zitten wel bomvol met ‘goede’ vetten, omega 3 vetten. Deze dragen bij aan een gezond cholesterol. Denk daar ook nog even antioxidanten en de vitamine uit het B-complex en vitamine E en K bij, plus de mineralen selenium, koper, ijzer, calcium (voor sterke botten!), kalium en magnesium bij en je weet gelijk dat noten behalve goed vullen ook zeer gezond zijn.

Tot slot

Wist je dat hazelnoten een van de gezondste nootsoorten zijn? En dat (hazel)noten een prima alternatief voor vleesproducten zijn. Met hazelnoten van Basboernoten.nl kun je ook eindeloos variëren. Zo kun je met hazelnoten, roerbakgroenten en volkorenpasta bijvoorbeeld een heerlijk en supergezond gerecht maken.

Wat is jouw favoriete snack zo direct na het sporten? En welke noten hebben jouw voorkeur?

Previous «
Next »