Tips voor interieurontwerp voor de moderne man

  • Rogier
  • juni 16, 2023
  • Comments Off
Tips voor interieur voor de moderne man

Meestal praten mannen niet veel over interieurs. We houden van onze kleding, auto’s, technologie en dergelijke, maar als het gaat om hoe we de ruimtes waarin we leven inrichten, zijn we meestal stil. Mannen laten dit ofwel aan hun partners over of creëren vreselijke mutaties van studentenhuizen vol onnodige filmposters, oude meubels en sfeerloze lampen.

Dit hoeft echter niet. Elke man met zijn eigen ruimte zou er net zo trots op moeten zijn als op zijn kledingkast of auto. Het is een ontmoedigende taak, maar we hebben enkele tips voor beginners om te delen die een enorm verschil zullen maken.

Werk vanuit een palet

Het is altijd handig om een ​​kleurenpalet te hebben waar je je aan kunt houden als je nadenkt over het inrichten van een kamer. Of je nu kiest voor één kleur en deze combineert met lichtere en donkere tinten, of verzadigde kleuren gebruikt met witte accenten voor een hoog contrast, het is de moeite waard om dit palet in gedachten te houden voor de latere accessoires en meubels. Wit zal altijd een tijdloze optie zijn voor het schilderen van kamers, maar brengt ook het risico met zich mee dat het te klinisch wordt, dus zorg ervoor dat meubels een warm contrast vormen.

Werk de plattegrond uit

Een andere handige manier om een ​​nieuwe kamer in te richten, is om eerst de plattegrond te overwegen. Met het vogelperspectief van de kamer in gedachten, is het gemakkelijker om na te denken over het belang van statement stukken en hoe ze bij elkaar passen.

Tips voor interieurontwerp voor de moderne man

Een veelgemaakte fout in veel huizen is drukte. We zeggen niet noodzakelijkerwijs dat alle interieurplannen gebaseerd moeten zijn op minimalisme, maar als je een paar belangrijke meubelstukken hebt staan ​​, is het de moeite waard om de ruimte zo te plannen dat items kunnen worden verplaatst wanneer een opfrisbeurt nodig is terwijl genoeg ruimte wordt overgelaten voor mogelijke nieuwe toevoegingen als je eenmaal de kans hebt gehad om in de ruimte te wonen.

Statement stukken

Of het nu gaat om een ​​spiegel, een sierlijke tafel, een trolley voor thuis, een Eames-stoel of een dramatisch vloerkleed, elk huis heeft statement-items nodig. Er is natuurlijk een dunne lijn tussen goede en slechte smaak, maar als je echt van iets houdt, past het bij het kleurenpalet van de kamer en in de ruimte, ga er dan voor. Het is essentieel om je huis als je eigen huis te laten voelen.

Lampen geen lichten

Als het om interieurs gaat, is verlichting verreweg het meest voor de hand liggende voorbeeld van degenen die weten wat ze doen en degenen die dat niet doen. Elke kamer moet zijn eigen specifieke sfeer hebben, gedicteerd door de gebruikte lampen. Geen enkele kamer, behalve een kelder of garage, mag uitsluitend worden verlicht door een eenzame, uitgeklede gloeilamp.

Investeer in lampen, groot en klein, denk na over waar ze op schijnen, welke schaduwen ze werpen, waar het licht wordt gereflecteerd, welk deel van de kamer verlichting nodig heeft (voor een leeshoek kan bijvoorbeeld iets nodig zijn dat van bovenaf schijnt) en de toegankelijkheid van de schakelaar. Je wilt niet continu meubels verplaatsen om iets aan te zetten. Geen centrale hanglamp mag een kale, uitgeklede lamp zijn. Kaarsen zijn ook het overwegen waard.

Neem de tijd en experimenteer

Rome is niet in een dag gebouwd en ook stijlvolle interieurs kosten tijd. Houd coole stukken in de gaten, observeer hoe kamers er door de seizoenen heen uitzien (en dus verschillende lichtniveaus) en maak van de gelegenheid gebruik om een ​​tijdje in de ruimte te leven. Als je dit doet, begin je je bewust te worden van de nuances van de kamer en hoe je deze echt dagelijks gebruikt. Maar wees vooral niet bang om meubels te verplaatsen en verschillende opstellingen uit te proberen totdat je op een configuratie en ontwerp terechtkomt die bij jouw specifieke behoeften passen.

interieurontwerp voor de moderne man

Perfectioneer de basis

Zorg dat de essentiële stukken een goede plek krijgen en de rest van de kamer zal volgen. Dat betekent grote meubels: bed, banken, fauteuil, dressoir, eettafel en dergelijke. Investeer in kwaliteit, tijdloze stijl en denk (opnieuw) na over de ruimte die ze innemen. Het zijn waarschijnlijk enkele van de duurste items waarin je investeert, maar ze zetten de toon voor elke kamer en gaan jaren mee als ze goed worden onderhouden.

Upgrade de kunst

Muurkunst is misschien wel de snelste en gemakkelijkste manier om inzicht te krijgen in de smaak van een man en zijn persoonlijkheid. We kunnen dit niet genoeg benadrukken: vermijd de clichés. Ja, we waarderen dat je van films houdt, we waarderen dat je van platen houdt, pop-art is goed en gesigneerde voetbalshirts ook, maar trap niet in de val om dingen op de muren te hangen die de tiener in je hoofd wil.

Koop echte kunst. Als je naar een tentoonstelling gaat, bekijk dan de prints in de cadeauwinkel, steun getalenteerde fotografen en kies voor een meer volwassen benadering van wat er in die lijsten past. Probeer er ook niet te veel over na te denken: kunst is volledig subjectief, dus als je van een print houdt, koop hem dan.

Previous «
Next »