Tweedehands auto verkopen: welke mogelijkheden heb je?

  • Menfacts
  • april 24, 2020
  • Comments Off
tweedehands auto verkopen

Er komt een moment dat je je tweedehands auto van de hand wilt doen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe leaseauto krijgt van je werkgever, als je auto kapot is of simpelweg als je op zoek bent naar iets anders. Helaas geldt meestal dat als je er eenmaal vanaf wilt, dat je er dan ook echt zo snel mogelijk vanaf wilt. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om zo snel mogelijk je tweedehands auto te verkopen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Marktplaatsen

Er zijn op het internet diverse marktplaatsen actief. Iedere marktplaats kent zijn eigen voorwaarden, maar in de meeste gevallen betaal je een klein bedrag in ruil voor advertentieruimte op de website. Er zijn trouwens ook gratis marktplaatsen, maar die marktplaatsen hebben meestal niet zo’n groot bereik. Wil je snel van je auto af? Dan kan het lonen om je auto aan te bieden op een marktplaats. Omdat je ook een hoop particulieren bereikt, is de prijs die je kunt ontvangen marktconform. Echter, als je niet goed bent in onderhandelen, dan is het lastig zijn om een mooie prijs te realiseren. Bovendien komen de ‘onbekende’ kopers bij jou thuis en weet je niet altijd met wie je te maken hebt. Als je niet precies weet waarover je praat, kun je daardoor erg onzeker worden.

Auto inkoop sites

Auto inkoop sites hebben marktplaats geprofessionaliseerd en zich gericht op geverifieerde bedrijfsmatige inkopers. Het enige wat jij hoeft te doen is informatie over je auto te delen aan de hand van je kenteken. Vervolgens doet het systeem van het bedrijf zijn werk en ontvang je bieding(en) op je auto. Je behoudt zelf het recht om akkoord te gaan met een uitgebracht bod en in sommige gevallen kan de auto ook nog eens gratis worden opgehaald. Toch kleven er ook een aantal nadelen aan dit systeem. Allereerst willen er nu twee bedrijven verdienen aan de auto, waardoor de prijs die je ontvangt vrijwel altijd onder de marktprijs zal liggen en ten tweede is het zaak om je auto goed te beschrijven, want als er ter plekke toch onvermelde mankementen blijken te zijn, vervalt het koopcontract en kost het je vooral veel tijd.

Autosloperijen

Een derde mogelijkheid is de verkoop van je tweedehands auto aan een autosloperij. Hoewel het misschien niet direct in je opkomt, kan deze derde mogelijkheid een goede oplossing zijn als je een auto met schade of mankementen bezit. Er zullen weinig particuliere kopers geïnteresseerd zijn en autohandelaren zijn alleen geïnteresseerd als de auto tegen een schappelijke prijs te herstellen is. Een autosloperij heeft een ander verdienmodel dan de meeste handelaren, want zij halen de auto uit elkaar, verkopen de bruikbare, losse onderdelen en recyclen het overtollige ijzer. Om die reden kan de vergoeding voor een schadeauto of sloopauto oplopen tot honderden en soms wel duizenden euro’s als het een jongere zeldzame auto betreft.

Previous «
Next »