Een drone vliegen, wat mag wel en wat mag niet?

  • Menfacts
  • september 4, 2019
  • Comments Off
drone vliegen wat mag wel en wat niet

Heb jij ook altijd een drone willen vliegen? Vandaag de dag hoeft het helemaal geen dure investering te zijn om een drone aan te schaffen. Maak jouw droom waar en vlieg met jouw eigen drone. Het is belangrijk om vooraf te weten wat wel en niet mag. Er is namelijk steeds meer regelgeving omtrent het privé vliegen met een drone. In dit artikel lees je precies waar je op met letten wanneer je met een drone wilt vliegen.

Vliegverbod voor drones in steden

Wat is er nu mooier dan een filmpje schieten met een drone boven een grote stad? Zie jij het al voor je hoe je over Amsterdam vliegt of wellicht zelfs de Eiffel Toren van bovenaf kunt filmen met jouw drone? Dit is helaas niet mogelijk om te doen. De meeste steden hebben namelijk een ferm verbod tegen vliegen met drones. Dit heeft alles te maken met veiligheid van de stad. Je kunt een fikse boete verwachten wanneer je gepakt wordt met een drone. Je doet er dus goed aan om gewoon in dorpen, weilanden en natuurgebieden te vliegen. De meeste gemeentes en steden hebben op hun website meer informatie op de legaliteit van het vliegen met drones.

Hoogte

Het is natuurlijk prachtig om hoog te vliegen met een drone. Hoe hoger, hoe beter. Toch moet je goed oppassen met de hoogte waarmee je vliegt. De meeste drones hebben een automatisch programma ingebouwd waardoor ze weten wat de maximale hoogte van het gebied is. Dit is belangrijk zodat je niet het vliegverkeer in de weg zit. Om zeker van je zaak te zijn, vlieg je beter niet al te hoog of kijk je van tevoren wat de maximale hoogte is.

Bomen

Het vliegen en landen van de drone is nog een behoorlijke opgave. Dit leer je natuurlijk door het te doen. Een echte tip is echter om op te passen voor bomen. Begin het liefst eerst in open gebieden. Zo voorkom je dat jouw drone vast komt te zitten in een hoge boom.

Wil jij ook met een drone gaan vliegen? Zorg dan dat je weet waar je aan toe bent en wat wel mag en niet. Je kunt namelijk flinke boetes verwachten wanneer je ergens vliegt met de drone waar dit niet is toegestaan.

Previous «
Next »