• Homepage
  • >
  • Drank
  • >
  • Wijn cadeau geven: 5 tips om de beste keuze te maken

Wijn cadeau geven: 5 tips om de beste keuze te maken

  • Menfacts
  • juni 8, 2024
  • Comments Off
wijn cadeau geven


Heb je binnenkort een feestje van iemand die van wijn houdt? Dan weet je misschien al wel wat je cadeau wilt geven. Toch kan het betrekkelijk lastig zijn om een wijn cadeau samen te stellen. Door het grote aanbod weet je mogelijk niet goed welke wijn je moet kopen. Kom je er zelf niet uit? Geen probleem, want wij schieten je te hulp. De onderstaande 5 tips helpen je vast en zeker om de beste keuze te maken voor een wijn cadeau.

1) Probeer te achterhalen waar de ontvanger van houdt
Wijn cadeau geven aan iemand kan behoorlijk lastig zijn als je de persoon niet goed kent. Je weet dan immers niet waar hij van houdt. Om te voorkomen dat je de verkeerde wijn koopt, probeer je wat meer over hem te weten te komen. Is de ontvanger gek op Spanje? Grote kans dat je met een Tempranillo wijn goed zit. Als je weet van welk eten de persoon houdt, kun jij je hier ook door laten leiden bij het samenstellen van een wijn cadeau.

2) Houd rekening met het seizoen
Is het je niet gelukt om te achterhalen waar de ontvanger van houdt? Laat je dan leiden door het seizoen. Als het feest in de lente of zomer gegeven wordt, is een fles witte wijn of rosé op zijn plaats. Een rode wijn past juist beter bij de herfst en winter. Je kunt ook een mousserende wijn cadeau geven. Dit is vooral een goede keuze in de feestelijke decembermaand.

3) Laat je niet te veel leiden door het uiterlijk van de fles
Als je wijn cadeau wilt geven, neig je misschien naar een mooie fles. Er zijn talloze wijnen die in een mooie fles zitten, waardoor je hier niet lang naar hoeft te zoeken. Toch moet jij je niet te veel laten leiden door het uiterlijk van de fles. Je denkt misschien dat wijn in een mooie fles ook goed smaakt, maar dit is lang niet altijd het geval. Richt je daarom liever tot het etiket op de fles of de omschrijving bij de wijn.

4) Baseer je keuze niet enkel op de prijs
Wil je maximaal 30 euro uitgeven? Dan neig je er misschien naar om een fles te kopen die qua prijs in de buurt van dit bedrag ligt. Veel mensen denken dat zo’n wijn beter smaakt dan een wijn van 20 euro, maar dat hoeft niet. De prijs van wijn wordt namelijk niet alleen bepaald door de smaak, maar ook door het productieproces, de fles en de vraag. Probeer daarom liever de kwaliteit van de wijn te achterhalen en baseer je keuze hierop.

5) Overweeg een pakket met meerdere wijnen
In plaats van één fles wijn kun je ook een pakket met meerdere flessen cadeau doen. Je kunt zo’n pakket zelf samenstellen of er eentje kopen bij wijnbeurs.nl. De samenstelling van deze pakketten verschilt. Zo kun je kiezen voor een pakket op basis van de wijnsoort, maar ook op basis van een land of smaakprofiel.

Previous «
Next »