Trainspotting 2

  • Menfacts
  • februari 23, 2017
  • Comments Off

De film Trainspotting 2 van Danny Boyle draait sinds afgelopen week in de bioscopen. Het eerste deel kwam uit 1996 en werd door critici zeer goed ontvangen. Lijkt deel 2 het even goed te doen?

Eerste deel

In deel 1 probeert Mark Renton gespeeld door Ewan McGregor, te ontsnappen aan het alledaagse leven in Edinburgh. Wanneer hij in London komt en wat probeert op te bouwen, komen zijn Schotse vrienden naar hem toe en wordt hij geconfronteerd met zijn oude Schotse leven en dreigt hij in oude gewoontes te vervallen. Niet alleen de film maar ook de muziek van Trainspotting haalde lof, waaronder Underworlds track Born Slippy, waarmee de film bij het grote publiek doorbrak.

Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin can openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed-interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life . . . But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you’ve got heroin?

Recensies Trainspotting 2t2 trainspotting

Trainspotting 2 is natuurlijk een vervolg op de klassieker van Danny Boyle. Hij is de regisseur van deel 2, een gegeven dat veel goeds voorspelt. Het verhaal richt zich op Mark die gedurende 20 jaar afwezigheid (abroad) terugkeert in London voor een reĆ¼nie met zijn vrienden Sick Boy, Spud en Begbie. Maar niet alleen zijn vrienden zijn er, ook oude kwalen: pijn, verdriet, geluk, wraak, haat, liefde, angst, spijt en dodelijk gevaar, zijn er om hem te verwelkomen in de enigste plek die hij ooit thuis zal noemen. Ewan McGregor weer in de hoofdrol, Robert Caryle als Begbie en Erwen Bremmer als Spud. De film duurt 117 minuten en scoort tot nu toe hoog op IMDB. De vorige film scoorde boven de 8, wat uitzonderlijk hoog is voor IMDB.

Een aantal gehoorde recensies van Trainspotting 2 zijn: “Het is net alsof ze nooit zijn weggeweest” en “spring op de trein van nostalgie”, maar ook “teleurstellend”. Dat is het gevaar bij een sequel: weinig toegevoegde waarde en veel herinneringen van de vorige film. Lol die wordt opgehaald en grapjes die worden gemaakt voor de kenners. Een andere reviewer zegt dat het een waardig opvolger is van een klassieker. Een “waardig opvolger” en “veel toegevoegde waarde” is veelgelezen onder de recensies van IMDB. De enigste manier om erachter te komen is het zelf te gaan zien! Hij draait in de meeste grote bioscopen en wordt goed bezocht.

Previous «
Next »