Bezoek de beste Belgische brouwerijen

  • Menfacts
  • april 15, 2020
  • Comments Off
leukste-Belgische-bierbrouwerijen

Bezoek de beste Belgische brouwerijen

Als je op vakantie bent in België kan een bezoek aan een echte bierbrouwerij niet ontbreken. Er zijn maar liefst 176 actieve brouwerijen te vinden in België, maar je hebt nooit genoeg tijd om ze allemaal te bezoeken. Welke brouwerijen mag je echt niet missen? En wat zijn de beste Belgische brouwerijen?

De trappist

Er zijn nog maar twaalf echte trappisten brouwerijen in de wereld, waarvan er zes in België te vinden zijn. Westmalle, Chimay en Rochefort zijn voorbeelden van brouwerijen waar nog volgens de oorspronkelijke regels trappistenbier wordt gebrouwen. Een bezoek aan echte trappistenabdij mag dus absoluut niet ontbreken als je in België bent.

De Geuzestekerij

Dit is ook één van de leukste Belgische bierbrouwerijen om te bezoeken. Brouwers die werken met geuze geven vaak hun eigen accenten mee aan het uiteindelijke product. Uiteindelijk wordt er Lambiek gebrouwen, een bier met een zeer uitgesproken smaak. Ook de Geuzestekerij is een type brouwerij die je niet mag missen!

De top 5

Welke brouwerijen zijn de leukste brouwerijen in België? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is, het blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Wel kunnen we een top 5 maken van de beste Belgische brouwerijen.

  • Westmalle

Westmalle is zeker één van de leukste Belgische bierbrouwerijen. Hier wordt sinds 1836 origineel abdijbier gebrouwen. Wat een nadeel is van deze abdij is dat je de eigenlijke brouwerij niet kunt bezoeken. Wel is het mogelijk om kaas te kopen aan de abdijpoort en kun je in het café aan de overkant genieten van de heerlijke trappist en nog een film kijken over de abdij. Een bezoek is dus zeker de moeite waard.

  • Brouwerij Achouffe

Als je een top 5 gaat samenstellen van de leukste Belgische bierbrouwerijen, mag deze brouwerij niet ontbreken. Deze brouwerij bestaat sinds 1982 en is voornamelijk bekend van La Chouffe, een heerlijk blond bier met mooie fruittonen. Je moet een bezoek van te voren reserveren en er is een rondleiding door de brouwerij. Na een volledige uitleg over het brouwproces wordt er afgesloten met een kleine bierproeverij.

  • Brouwerij de Halve Maan

Midden in het centrum van Brugge staat de bierbrouwerij De Halve Maan. Hier vinden de Brugse Zot en de Straffe Hendrik hun oorsprong. De brouwerij bestaat al sinds halverwege de 16e eeuw, maar is pas in 2005 echt bekend geworden. Dit was het jaar dat de Brugse Zot werd bedacht. Je kunt deze brouwerij de hele dag door bezoeken en de rondleiding is beschikbaar in Nederlands, Frans en Engels. Een bierbrouwerij in het midden van het Middeleeuwse stadje Brugge, absoluut de moeite waard.

  • Stekerij 3 fonteinen

Als je de leukste brouwerijen in België wilt bezoeken, mag een bezoek aan een echte geuzestekerij niet ontbreken. Een geuze smaakt heel anders dan een gewoon bier. Het is namelijk een stuk zuurder van smaak dus niet iedereen vindt het even lekker. Geuze moet je echt van houden, maar een bezoek aan deze stekerij kan natuurlijk altijd.

  • Rochefort

Om onze top vijf van leukste brouwerijen in België af te maken moeten we het hebben over Rochefort. Deze abdij beschikt over haar eigen giststam en is dus uniek in haar soort. Helaas kun je ook in deze abdij de brouwerij zelf niet bezoeken, maar het dorp Rochefort evenals de omgeving van de abdij zijn prachtig.

leukste brouwerijen in België

Lekker genieten van de leukste Belgische Brouwerijen

Nu je de top vijf van leukste brouwerijen in België kent, is het tijd om je vakantie te gaan plannen. Denk eraan dat je van te voren kijkt of de brouwerij open is en of je een reservering nodig hebt. Als je dat hebt gedaan ben je er helemaal klaar voor. Geniet ervan!

Previous «
Next »