Tips voor het kopen van een motorhelm

  • Menfacts
  • januari 25, 2023
  • Comments Off
motorhelm kopen

Als je een échte motor fanaat bent, dan houd je ongetwijfeld van de snelheid die je kunt halen tijdens het rijden, de wind in je haren, de adrenaline door je lijf en alles wat erbij komt kijken.

Aan de andere kant besef je waarschijnlijk ook maar al te goed dat met de motor rijden risico’s met zich meebrengt. Om die risico’s te minimaliseren, is een goede, betrouwbare uitrusting essentieel. De motorhelm is daar één onderdeel van.

Waarop moet je nu zoal letten als je bijvoorbeeld een motorhelm van Helmonline gaat kopen? Deze vraag krijgt hieronder een duidelijk antwoord, zodat je zeker waarde krijgt voor je geld!

4 goede tips bij het kopen van een nieuwe motorhelm

1. Kies altijd voor kwaliteit

Net zoals dat bij alle aankopen het geval is, is de verleiding groot om een van de goedkoopste motorhelmen te selecteren uit het enorme aanbod dat je tegenwoordig online of in de winkel vindt.

Hoewel je misschien het gevoel mag hebben dat die extreem hoge prijs enkel een gat slaat in je portemonnee, is er wel degelijk een goede reden om toch wat meer te betalen: je eigen veiligheid tijdens het rijden.

Vooraanstaande, internationaal bekende merken van motorhelmen zullen immers wel wat meer aanrekenen voor een nieuwe motorhelm, maar je krijgt er dan ook wel een optimale protectie voor in de plaats. Dat is uiteindelijk nog altijd het belangrijkste.

2. Overweeg een stille motorhelm

Tegenwoordig bestaan er heel wat zogenaamde stille motorhelmen, die beter geïsoleerd zijn tegen geluid. Vooral wanneer je vaak lange ritten maakt met de motor is het van belang om je gehoor te beschermen. Niet alleen omdat het rijden zelf dan aangenamer wordt, maar ook omdat je door harde geluiden en windruis gehoorschade kunt oplopen

Een stille motorhelm beschikt over extra lagen stof of padding aan de onderzijde, waardoor wind er niet zo gemakkelijk in komt en dus ook minder lawaai kan veroorzaken. Om dat geluiddempende effect nog te versterken, kies je het beste een motorhelm die heel goed op je gezicht aansluit.

3. Een stevige kinband is een must

Wat ben je met een flashy motorhelm die optimaal beschermt wanneer hij niet eens op je gezicht blijft zitten? De kinband is een onmisbaar onderdeel van elke motorhelm en het is vooral van belang dat je deze naar eigen wens en behoefte kunt aanspannen. Test dus verschillende motorhelmen uit om te weten te komen bij welk model je je het beste voelt.

Bepaalde motorhelmen beschikken over een eenvoudig, stoffen riempje dat je moet vastklinken, maar er zijn ook speciale helmen die je met een plastic kliksysteem onderin vastzet. Houd rekening met dat verschil bij de zoektocht naar een nieuwe helm.

4. Ook een zonneklep is geen overbodige luxe

Ten slotte kan je altijd kiezen voor een motorhelm met een zogenaamde zonneklep. Zo’n klep schuift als het ware over het vizier van de helm en beschermt je ogen tegen de felle zon. Tijdens de winter of wanneer je lang onderweg bent, is de kans immers groot dat de zon zo laag komt te hangen dat hij in je ogen zit.

De negatieve gevolgen daarvan moeten we je natuurlijk niet meedelen, maar we doen het toch: de kans op een ongeluk is veel groter en daarbij zal het rijden ook een stuk minder aangenaam worden. Reden te meer om in een motorhelm met zonneklep te investeren!

Previous «
Next »