• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • Ben je in het bezit van een auto en verhuis je naar Nederland? Dit moet je regelen! 

Ben je in het bezit van een auto en verhuis je naar Nederland? Dit moet je regelen! 

  • Menfacts
  • januari 19, 2023
  • Comments Off
auto naar nederland verhuizen

Ben je vanuit Midden- of Oost-Europa naar Nederland verhuisd of ga je binnenkort verhuizen en ben je in het bezit van een auto? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verplichtingen en regelgevingen die gelden voor autobezitters in ons land. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van je buitenlandse kenteken en het afsluiten van de verplichte WA-verzekering van je auto, maar ook aan de extra polissen die nuttig kunnen zijn. In dit artikel lees je alles wat je moet regelen als autobezitter in Nederland. 

Kenteken overzetten

Wellicht heb je een eigen auto meegenomen vanuit het buitenland. In dit geval moet je je buitenlandse kenteken binnen drie maanden na je inschrijving bij de gemeente overzetten naar een Nederlands kenteken. Het is belangrijk dat je je aan deze verplichting houdt, omdat je hoge boetes riskeert wanneer je te lang rijdt met een buitenlands kenteken. 

Verplichte autoverzekering

Ook geldt de verplichting om een autoverzekering af te sluiten zodra je autobezitter bent in Nederland. Je moet minimaal een WA-verzekering hebben, die de kosten dekt als je schade aanricht aan een andere auto of bestuurder. Het is daarnaast handig om hiernaast een extra dekking te kiezen. Daarover lees je in de laatste alinea meer.

Zoek je nog een goede verzekeraar met een service in je eigen taal? Bij Polisa kun je terecht voor het afsluiten van een passende autoverzekering. Deze verzekeringsmaatschappij heeft zich speciaal gericht op mensen uit Midden- en Oost-Europa die naar Nederland verhuizen. Zij kunnen je te woord staan in je eigen taal, waardoor je eenvoudig om advies kunt vragen en begeleid kunt worden via de overstapservice. 

Aanvullende polissen

De autoverzekering biedt niet alleen schadevergoeding, maar ook krijg je bij een autoverzekering bij Polisa automatisch pechhulp in het binnen-en buitenland. Wanneer je dus onverhoopt problemen met je auto hebt en je langs de kant van de weg staat, is de pechhulp dag en nacht telefonisch bereikbaar.
Hiermee kun je erop vertrouwen dat de wegenwacht onmiddellijk ter plaatse komt voor de nodige hulp, zoals het uitvoeren van reparaties en het regelen van vervangend vervoer. 

Uitbreidingen van je polis 

Je moet dus hoe dan ook de WA-verzekering voor je auto afsluiten, maar er zijn ook verschillende handige uitbreidingen bij Polisa. Zo is er bijvoorbeeld de WA+ beperkt casco, die kosten voor bepaalde soorten schade aan je auto dekt. Deze polis is vooral handig voor wat oudere auto’s. Ook is er nog de meest uitgebreide variant polis, de All-Risk dekking. Deze is vooral interessant wanneer je in een gloednieuwe auto rijdt. De All-Risk vergoedt alle soorten schade, dus ook schade aan je eigen auto of diefstalschade. 

Conclusie: als je deze zaken op tijd regelt en je verzekert bij Polisa, rijd je ontspannen en zorgeloos door Nederland!

Previous «
Next »