Xbox One X vs PlayStation 4 Pro

  • Menfacts
  • March 24, 2018
  • Comments Off
Xbox One X vs PlayStation 4 Pro

Xbox One X vs PS4 Pro – op zoek naar de beste HD gaming computer

De Xbox One X en de PS4 Pro zijn de beste gaming consoles die de grote fabrikanten Microsoft en Sony ons op dit moment te bieden hebben. Los van het feit dat ze beiden maarliefst een 4k game ervaring bieden zijn de Xbox one X en de playstation 4 pro zeker niet inwisselbaar.

Prijs

Ten eerste is er het prijsverschil. Waar je voor de Playstation 4 Pro al €399,99 moet aftikken, doet de Xbox one X daar nog een schepje bovenop met een redelijk prijzige €475,00. Wat krijg je voor die hoge prijzen terug, zul je je afvragen? Nou, best wel wat.

Beide consoles ondersteunen alle bestaande titels van respectievelijk de Xbox One en PS4 en bieden vele nieuwe features en verbeteringen in hardware, graphics en resolutie.

Processor

De Xbox one X heeft een 2.3GHZ processor, wat iets sneller is dan de Playstation 4 Pro met 2.13 GHz. De Pro is echter alsnog een stuk sneller dan de normale PS4, die niet verder dan 1.6 GHz komt. De belangrijkste vergelijking ligt echter in de Graphics.

Xbox One X vergeleken met PlayStation 4 Pro

Graphics

De graphics specs van de Xbox One X zijn 6 TFLOPS, 326GB/s, 12GB GDDR5, vergeleken met 4.12 TFLOPS, 218 GB/s, 8GB GDDR5 voor de Playstation 4 Pro. Teraflops per seconde is de manier om de performance van de graphics card te meten. De volgende getallen zijn respectievelijk de snelheid waarmee informatie uit het geheugen naar het beeldscherm kan worden gezonden en de grootte van het werkgeheugen. Hoewel de Xbox one X hier duidelijk meer te bieden heeft, betekent dit niet dat de Playstation 4 Pro tekortschiet op dit gebied; beide machines zijn ware performance monsters als het op graphics aankomt. Het grootste verschil in performance in de praktijk is dat Microsoft met de one X voor complete 60 fps backwards integratie van oude games gaat, terwijs veel oude PS4 games in ‘slechts’ 30 fps in 4K draaien. Daarbij is het bij de Xbox ook makkelijker om te kiezen tussen kraakheldere 4K graphics of games in 1080p te draaien met betere performance voor high-demand gameplay. Bij de Playstation liggen die features wat meer verborgen.

Alles bij elkaar zijn dit twee ijzersterke consoles en zal de keuze van de consument vooral afhangen van hun huidige console, hoewel de lagere prijs van de Playstation of de iets hogere performance en grotere flexibiliteit van de Xbox allebei het overwegen waard zijn.

Previous «
Next »