Echte mannen beveiligen hun huis

  • Menfacts
  • March 24, 2018
  • Comments Off
inbreker

Hoewel de algehele criminaliteit in Nederland af lijkt te nemen, is het zo dat het aantal woninginbraken maar blijft stijgen. Niet zo gek, want het is voor inbrekers vaak gemakkelijk om een woning binnen te komen. Er zijn maar weinig mensen die hun huis goed beveiligen. Wees dus een man en beveilig je huis goed.

Preventie zonder bewakingssysteem

Wellicht heb je het idee dat het een lastig karwei is om je huis beter te beveiligen. Natuurlijk is het plaatsen van een bewakingssysteem de beste oplossing, maar er zijn ook kleine dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat inbrekers minder gemakkelijk je huis binnen kunnen dringen.
Ten eerste moet je natuurlijk altijd alle ramen en deuren op slot doen als je het huis verlaat. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat je vaak iets op een kiertje laat staan in bijvoorbeeld de slaapkamer. Inbrekers zien dit en proberen door op containers of tuinmeubilair te klimmen het huis binnen te komen. Zorg dus dat er geen hoge dingen in de tuin staan waar inbrekers makkelijk op kunnen klimmen.

Het plaatsen van een beveiligingssysteem

Beveiligingssystemen zijn handig om verschillende redenen. Ten eerste omdat het inbrekers af zal schrikken. Het is handig om met een bijgeleverde sticker aan te geven dat je huis beveiligd wordt door camera’s. Inbrekers breken vaak niet in willekeurige huizen in. Er is vaak wel over nagedacht. Wanneer een inbreker vermoedt dat jij camera’s hebt hangen, zal hij eerder voor een ander huis kiezen.
Daarnaast zijn camerabeelden ideaal wanneer je aangifte wil gaan doen van inbraak. Wanneer een inbreker toch bij je inbreekt, heb je bewijs dat dit is gebeurd en kan de inbreker gemakkelijk op worden gespoord. Ook heb je bewijs om aan je verzekeraar te tonen: wellicht is duidelijk zichtbaar welke spullen allemaal gestolen zijn.

Wees dus een echte man en beveilig je huis tegen inbrekers. Kijk eens op de site van Videofrank en ontdek allerhande beveiligingssystemen om jouw huis te verweren tegen inbrekers.

Previous «
Next »