Ring dragen als sieraad? Dit is waarom!

  • Menfacts
  • januari 17, 2023
  • Comments Off
zegelring

Het is een van de populairste sieraden: de ring. Sierlijk, tijdloos en opvallend. Maar waarom dragen we eigenlijk ringen? Je vraagt het je misschien weleens af. Er zijn een heleboel redenen om ringen te dragen. Lees er alles over in dit artikel!

Erfstuk uit de familie

In veel families zijn sieraden in bezit. Deze worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Dit is dan ook zo bijzonder aan kwalitatieve sieraden: ze gaan enorm lang mee. Zeker als er netjes mee wordt omgegaan. Misschien heb je al zo’n sieraad uit de familie mogen ontvangen. Nog een idee: begin zelf met deze traditie! Je kunt een klassieke ring kiezen, zoals een zegelring. Dergelijke ringen raken nooit uit de mode. Zo kunnen ze jarenlang worden gedragen – niet alleen vanwege de uitstekende kwaliteit, maar tevens vanwege de doordachte look. Er zijn immers verschillende factoren om rekening mee te houden.

Trouwring dragen

Het is een gebruikelijk ritueel om een huwelijk te bezegelen met een trouwring. Beide partners dragen zo’n ring, die wordt omgedaan bij de ceremonie. Je draagt ‘m om de ringvinger. Een mooi ritueel, waarbij veel waarde wordt toegekend aan het huwelijk. Het gaat om symbolische verbintenis. Aangezien je je trouwring (hopelijk) heel lang gaat dragen, is het natuurlijk wel zo fraai om een mooi ontwerp te kiezen. Waar veel voor wordt gekozen? Ga voor een gouden ring in jouw smaak! Minimalistisch of juist opvallend, je hebt natuurlijk genoeg om uit te kiezen. Voorafgaand aan de trouwring draag je wellicht ook al een verlovingsring. Ook dit is een bijzondere ring, die de liefde symboliseert! Draag je verlovings- of trouwring met trots.

Outfit compleet maken

Er zijn verschillende onderdelen die je look bepalen. Denk aan kleding, schoenen en accessoires. Maar ook sieraden horen zeker thuis in dit straatje! Ze laten je look net wat meer stralen. Ringen zijn altijd goed in het zicht, wat het zo leuk maakt om ze om te doen. Laat ze helemaal aansluiten op je outfit, door bijvoorbeeld het steentje van de ring in dezelfde kleur te dragen als je shirt. Om maar iets te noemen! Zo heb je er duidelijk over nagedacht – en dat trekt de aandacht.

Sierlijke look

Sieraden zoals ringen zorgen dat je er sierlijk uitziet. Als dit je wens is in je looks, zijn ringen dus zeker aan te raden! Of je ze nu in goud of zilver draagt, en met of zonder extra’s: dat sierlijke jasje komt altijd naar voren. Op die manier symboliseert een ring dus schoonheid. Je geeft om je looks en komt graag met een verzorgd uiterlijk voor de dag. Dit is belangrijk, bijvoorbeeld voor het achterlaten van een goede eerste indruk. Maar ook op de langere termijn heeft het voordelen, aangezien men jou gaat zien als een modebewust persoon. Mocht je dit prettig vinden, dan is een ring absoluut onmisbaar – idealiter in combinatie met andere sieraden.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo