Een elektrische fiets; dé uitkomst voor de forens

  • Menfacts
  • januari 15, 2018
  • Comments Off

Als je een forens bent, is de kans aanzienlijk dat je niet zo houdt van het openbaar vervoer. De trein heeft altijd vertraging, de bus is zo langzaam en de metro zit altijd vol. Het is ook erg vervelend om als het ware afhankelijk te zijn van anderen om naar je werk te kunnen komen. Toch moet je wel, want op de fiets gaan is net iets te ver. Of je gaat natuurlijk op de elektrische fiets!

De elektrische fiets: niet alleen voor oudjes

De meeste volwassen mensen zien elektrische fietsen als iets voor oude mensen. Volgens hen is het iets dat je gebruikt wanneer je zelf niet meer goed kan fietsen. Zonde, want elektrische fietsen zijn zeker voor forenzen enorm handig en tegenwoordig voor instapprijzen verkrijgbaar.  Je kunt een betaalbare elektrische fiets kopen bij sport- en fietswinkels zoals de Decathlon. Elektrische fietsen werken feitelijk hetzelfde als een reguliere fiets, alleen hoef je minder inspanning te leveren om harder te trappen. Enorm handig dus als de afstand naar je werk eigenlijk net iets te ver is om met de reguliere fiets te gaan.

Even snel als een scooter

Er zijn verschillende elektrische fietsen. Bij sommige fietsen moet je een helm dragen, bij andere niet. Bij fietsen die 25 km/h gaan hoef je geen helm te dragen. Dit terwijl zo’n fiets even snel gaat als een scooter met blauw kenteken.

Elektrische fiets en de werkgever

Erg leuk zo’n elektrische fiets, maar deze zijn vaak wel een klein vermogen waard. Toch is het verstandig om eens met je werkgever te overleggen, want veel werkgevers zijn wel bereid te investeren in een elektrische fiets voor jou. Het is namelijk niet alleen veel gezonder voor jou als werknemer (dus minder ziekmeldingen hopen zij) en het scheelt jouw werkgever op de lange termijn ook enorm veel reiskosten.

Mocht je jouw reiskosten zelf moeten betalen, dan is een elektrische fiets natuurlijk helemaal handig. Als je voor een abonnement met het openbaar vervoer 150 euro kwijt bent, heb je na een half jaar eigenlijk al de kosten voor een elektrische fiets eruit.

Een elektrische fiets lijkt dus heel oubollig en saai, maar kan echt een uitkomst zijn voor forenzen. Allereerst omdat je nooit meer hoeft te wachten op het openbaar vervoer. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper en gezonder. Met een beetje geluk ben je zelfs eerder op je werk, omdat je niet bij iedere halte stopt met het openbaar vervoer en gewoon rechtstreeks naar je werk kunt rijden.

 

Previous «
Next »