Hoe is Valentijnsdag ontstaan?

  • Menfacts
  • januari 26, 2023
  • Comments Off
valentijns dag

In de 3e eeuw na Christus leefde er een priester genaamd Valentinus. Valentinus stond erom bekend dat hij altijd goede daden verrichte voor arme-, zieke- en oudere mensen. Op een dag genas hij de blinde pleegdochter van de stadhouder van Rome, Asterius. Hij was zó dankbaar, dat hij zich bekeerde tot het Christendom en daarna alle Christelijke gevangen vrijliet. Keizer Claudius II was het hier niet mee eens en liet Valentinus op 14 februari 270 onthoofden. De kerk verklaarde Valentinus later heilig en maakte van 14 februari een feestdag. Zo is Valentijnsdag ontstaan. Met name in Engeland werd er op deze dag flink feest gevierd, omdat het niet gebruikelijk was om openlijk je liefde te uiten. Alleen op deze dag werd het geaccepteerd, waardoor veel mensen met een cadeau of een kaart zijn of haar geliefde verraste. 

Kaartjes aan je geheime liefde

Na al die jaren vieren we nog steeds Valentijnsdag en kun je op deze dag een kaartje sturen naar je geheime liefde. Heb je geen geheime liefde, maar een vaste partner dan hoef je natuurlijk niet een geheimzinnig kaartje te sturen. Je kunt dan een leuke Valentijnscadeau voor je vriend of vriendin kopen. Valentijnskaartjes hoef je niet alleen aan je geliefde te sturen, je kunt deze ook sturen naar mensen waar je om geeft. Bijvoorbeeld je beste vriend(in), vader of moeder, je kinderen… iedereen die jij lief vindt, kun je verrassen met een Valentijnskaartje. 

Standaard Valentijns cadeautjes

Er zijn een aantal Valentijns cadeautjes die je overal in de winkels ziet liggen. Dat zijn onder andere knuffelbeertjes die een hartje vasthouden, chocolade in de vorm van een hart, koekjes in hartjesvorm en gewoon chocola uiteraard. De bloemenwinkels doen het ook goed in deze maand, want er worden heel veel bloemen gekocht voor geliefdes of voor ouders. Drogisterijen en parfumzaken doen ook goede business rond Valentijnsdag, want het blijft onverminderd populair om een geurtje cadeau te geven aan elkaar met Valentijnsdag.

Speciale Valentijns cadeautjes

Je kunt ook écht uitpakken en naar een juwelier gaan voor een mooie sieraad. Een Valentijnscadeau van Lucardi is geen standaard cadeau, maar echt een luxe cadeau waarmee je je geliefde even extra in het zonnetje zet. Het meest populaire Valentijnscadeau is een kettinkje met een hartje, maar je kunt ook gaan voor een mooi paar oorbellen met steentjes of een prachtige ring. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je de smaak van je geliefde weet, zodat je de plank niet misslaat. Draagt jouw partner liever zilver, goud of rosé goud? Dat is belangrijk om van te voren te weten. Je kunt ook eens ‘toevallig’ langs de juwelier lopen en dan opletten of je partner naar iets specifieks aan het kijken is. Houd dit in gedachten en ga later terug. Hij/zij zal zéér verrast zijn! Je laat zien dat je moeite doet voor de ander. 

Previous «
Next »