• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Hoe bereid je de lekkerste zalm op de barbecue?

Hoe bereid je de lekkerste zalm op de barbecue?

  • Menfacts
  • mei 6, 2020
  • Comments Off
zalm van de barbecue

Is het zalig weer vandaag? Schijnt de zon? De barbecue staat op je te wachten! Bereid een lekker stukje zalm op de barbecue op de gloeiendhete kolen en blaas iedereen omver met jouw grillkunsten. Maar hoe bereid je een stukje gegrilde zalm dat op je tong smelt?

Zalm op de barbecue; zalm en papillotte

Als je aan vis op de BBQ denkt, dan denk je waarschijnlijk aan ‘en papillotte’. Je heerlijk zalmpakketje in aluminiumfolie zal verslonden worden tot de laatste flake.
Het is razend simpel, maar toch zo heerlijk. Tijdens het grillen heb je amper werk. De zalm is beter te controleren dan als je het op een plankje zou doen, ook al zie je de vis niet door de aluminiumfolie. Nog een voordeel is dat je de zalm ruim op voorhand kan klaarmaken. En er zijn zoveel mogelijkheden om je eigen lievelingssmaken toe te voegen.

Hoe maak je het perfecte zalmpakketje?

1. Ga voor een complete zalm op een barbecuefeest. Zo zal je de show stelen met jouw grillkunsten. Je bereidt één geweldig groot zalmpakket en maakt op iedereen indruk.

2. Als je gewoon zalm op de barbecue bereidt voor je gezin, dan kan je het simpeler aanpakken en zalm in mootjes bereiden. Voor de perfecte garing moet je er goed op letten dat elke moot even groot is.

3. Neem een dubbele en grote strook aluminiumfolie om het pakketje in te prepareren. Je zal je zalm op de BBQ beschermen tegen de schroeiende hitte van de kolen doordat je dubbele folie gebruikt. En je neemt een groot stuk folie zodat er geen sappen of kruiden verloren gaan.

4. Voeg rijkelijk kruiden, olie en groenten toe. Zuinigheid met ingrediënten hoort niet thuis in je zalmpakketje.

5. Sluit de zalm op de BBQ goed af door het pakketje zorgvuldig dicht te vouwen. Wel moet het pakket simpel te openen zijn om te kunnen spieken tijdens de garing.

6. Als je klaar bent met de voorbereiding, bewaar je het pakketje in de koelkast

Het rooster op!

De zalm op de BBQ grillen is gelukkig simpel. Alleen de gaartijd is belangrijk.

1. Een half uur voor de zalm de rooster op gaat, moet je het pakket uit de koelkast halen. Let er op dat je het pakket niet in de zon legt.

2. Middelmatig vuur is het beste voor het gelijkmatig garen.

3. Een hele zalmfilet vraagt een gaartijd van 12 tot 16 minuten. Zalmmoten hebben 8 tot 10 minuten nodig om goed te garen. Houd de tijd goed in de gaten.

4. Het is het beste dat je het deksel van de BBQ sluit als dat mogelijk is.

5. Smullen maar! Serveer de zalm van de barbecue met knapperig stokbrood en lekker gegrilde groenten.

Hoe merk je dat de zalm van de barbecue klaar is?

1. Een kernthermometer is je beste vriend als het gaat om gaartijd. Voor prachtige roze filet is de perfecte temperatuur 55 graden Celsius. Zo zorg je ervoor dat je zalm niet droog wordt.

2. Zorg ervoor dat je de de pakketjes af en toe makkelijk kunt openen. Als de groenten in het pakket gaar zijn, zal je zalm van de barbecue dit ook zijn.

3. Tot slot: Merk je dat de zalm wat wit wordt? Haal hem dan direct van de BBQ, want dan is hij eigenlijk al te ver gegaard…

Houd je van wat extra rooksmaak?

Als je BBQ-zalm bereidt, wil je natuurlijk dat er een heerlijke rooksmaak aanwezig is. Dit bereik je snel en makkelijk. Als je ziet dat de vis zo goed als klaar is, verspreid dan een beetje rookmot tussen de kolen en plaats het pakketje geopend terug op de grill. Twee tot drie minuten garen met de rookmot is voldoende.

Welke groenten en kruiden in het pakketje?

Kruiden en groenten maken je vis helemaal af. Gebruik bijvoorbeeld daslook, bladpeterselie, dille, zeekraal, ui en een beetje citroen voor wat frisheid. Mix wat jij lekker vindt en bereid jouw ultieme zalm op de barbecue. Eet smakelijk!

Previous «
Next »