• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Hoe maak je gepofte aardappelen op de barbecue?

Hoe maak je gepofte aardappelen op de barbecue?

  • Menfacts
  • mei 9, 2020
  • Comments Off
gepofte aardappelen van de barbecue

Heerlijk gepofte aardappelen op de barbecue!

Wanneer het lekker weer is en je buiten hebt genoten van het zonnetje, is er niks lekkerders dan eten maken op de barbecue. Voor mannen is het bereiden van het eten op de barbecue ook nog eens erg ontspannend. Zo weet vrijwel elke man hoe die een lekker stukje vlees op de barbecue maakt, maar de vraag is, weten ze ook gepofte aardappelen op de barbecue te maken?

Gepofte aardappelen van de barbecue

Het bakken van een stukje vlees op de bbq doet vrijwel iedereen. Echter zijn er weinig die ook groentes klaar maken op de barbecue. Dit is erg zonde, want gepofte aardappelen van de bbq zouden je dag een stuk beter kunnen maken. Veel mensen weten dat je een aardappelen kan poffen in de oven of magnetron, echter zijn er weinig die bekend zijn met gepofte aardappelen van de barbecue. Gelukkig is het nog niet te laat en kunt ook u dit nog leren.

Hoe maak je gepofte aardappelen op de bbq

Gepofte aardappelen op de barbecue is echt iets dat je uit moet proberen. Om je hiermee te helpen, ga ik jou uitleggen hoe je dit maakt! De eerste stap die je moet zetten, is het schoonmaken van de aardappel. Doe dit grondig en voorkom dat je een zandbak in je mond creëert. Het is belangrijk dat je de schil om de aardappel laat zitten, dus nogmaals haal de schil niet weg! Pak na het schoonmaken van de aardappel, de aardappel in met aluminiumfolie. Leg de ingepakte aardappel aan de zijkant van de barbecue. Het is van belang dat je de aardappel aan de zijkant van het vuur legt, dit om te voorkomen dat de buitenkant verbrandt en de binnenkant niet gaar wordt. Wanneer je aardappel op de goede plek op de barbecue hebt gelegd doe je de barbecue dicht. Laat hem vervolgens 20 tot 30 minuten dicht om het te ‘poffen’. Controleer zo nu en dan de aardappel door er met een vork in te prikken. Wanneer de vork er eenvoudig ingaat, heb je heerlijk gepofte aardappelen van de bbq. Alle gepofte aardappelen op de barbecue dien je te controleren. Dit omdat ze vaak erg in grootte verschillen en dus een hoeveelheid tijd nodig hebben. De nog niet gepofte aardappelen op de bbq laat je nog even liggen. Wanneer je de gepofte aardappelen van de barbecue afgaat, moet je de bovenkant van de aardappel insnijden. Maak hem dan nog lekkerder met een mengsel van bieslook, crème fraiche en een gepaste hoeveelheid zout en peper. Op de manier heb jij de lekkerste gepofte aardappelen van de barbecue!

Wat past er bij gepofte aardappelen van de barbecue

Wat erg lekker is om te eten bij gepofte aardappelen, is rundvlees uit de oven. Echter sta je nu toch voor de barbecue en is het veel leuker om hier een stukje vlees op te berijden. Naast rundvlees uit de oven, past een goede runderribeye met grilly twist ook heerlijk bij een gepofte aardappel. De room die je gebruikt voor de gepofte aardappel, kan ook heerlijk zijn bij de biefstuk. De combinatie van deze twee is dan ook echt voortreffelijk. Aangezien beide producten erg warm zijn en je in het zonnetje zit kun je de gepofte aardappel met biefstuk heerlijk combineren met een zelfgemaakt salade. De salade kun je volledig naar eigen wensen invullen, maar om nou echt heerlijk te kunnen genieten van de maaltijd, is een goede whisky of een heerlijk flesje bier ook echt een aanrader!

Previous «
Next »