• Homepage
  • >
  • Mancave
  • >
  • Accessoires en benodigdheden om jouw mancave eigen te maken

Accessoires en benodigdheden om jouw mancave eigen te maken

  • Menfacts
  • mei 12, 2020
  • Comments Off
mancave inrichten

Ben je een eigentijdse stoere man? Richt dan een mancave in!

Echt stoere mannen hebben het: een eigen mancave! Een mancave is een eigen plek in huis, in de schuur of garage, waar je als man jouw hobby kunt uitoefenen. Ook wordt een mancave gebruikt als een plek om lekker te ontspannen, bijvoorbeeld met vrienden. De trend is begonnen in Angelsaksische landen als de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, maar inmiddels is deze ook overgewaaid naar landen als Nederland en België. Leuk, denk je misschien, maar: hoe richt ik een mancave, ontspanningsruimte of hobbykamer leuk, eigen én eigentijds in? Welke accessoires, meubels en spullen mogen niet in een moderne mancave ontbreken? Met de tips hieronder helpen we je een eind de goede richting op!

Een comfortabel bankstel om lekker in weg te zakken

Een relaxed leren bankstel, stof kan natuurlijk ook, is een basisonderdeel van een hedendaagse comfortabele mancave. Je kunt lekker in een bankstel wegzakken met je vrienden om een heerlijk speciaalbiertje of lekker wijntje te drinken en bij te kletsen. Vul de wand achter de bank op met een decoratie, zoals een fraaie foto op hexagon of door planken aan te brengen met leuke spullen erop. Naast mooie fotos aan de muur kun je onderzetters met foto laten maken, om zo jouw mancave verder te personaliseren. Leuk is ook om een klein barretje in te richten, met een paar barkrukken en een biertap. Op de onderzetters kun je dan een prent van jezelf en je vrienden zetten, of jullie namen. Zo krijgt de mancave direct meer sfeer.

Leuke spullen voor de nodige ontspanning

Maak van de mancave een plek waar jij en/of je vrienden heerlijk kunnen ontspannen. Een hd smart televisie mag natuurlijk niet ontbreken, maar leuke ideeën zijn ook een voetbaltafel neerzetten (dit kan met name goed in grotere kelders) of een dartbord ophangen voor een leuke potje darts. Een spelcomputer is natuurlijk ook onmisbaar, als jij en je maten van spannende of sportieve games houden.

Comfort is ook een punt van aandacht

Vergeet ten slotte ook het comfort niet. Zeker als je in een tuinhuisje zit, kan het in het najaar en de winter koud zijn. Of ’s zomers juist extreem heet. Zorg daarom voor een mobiele elektrische verwarming en voor een aircosysteem. Zo kun je het binnen aangenaam maken qua temperatuur en het hele jaar door van je mancave genieten!

Previous «
Next »