Runderribeye met grilly twist

  • Menfacts
  • januari 31, 2019
  • Comments Off
Runderribeye met grilly twist

In de winter is het te koud buiten om te barbecuen, maar dat weerhoudt ons niet van een runderribeye met een grilly twist! Met dit recept met heerlijk gekookte aardappels, spicy boontjes en een bijzonder ribeye stuk vlees kun je de winter proeven, met een zomerse BBQ-twist. Tijd om een grillpan en een kookschort tevoorschijn te halen dus?

Ingredi├źnten:

– 240 gram runderribeye

– 600 gram krielaardappels

– 1/2 rode peper

– 3 teentjes knoflook

– 300 gram haricots verts

– 5 gram verse rozemarijn

– 3 eetlepels roomboter

– scheut olijfolie

Benodigdheden:

– grillpan

– koekenpan

– kookpan (2)

– lepel

– aluminiumfolie

Hoe klaar te maken:

Stap 1: Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voor je ermee aan de slag gaat. Haal dat lekkere lapje runderribeye dus uit de koelkast. De aardappels was je grondig en snij je in stukken. In de pan ermee en water erbij tot de aardappels net onder staan. Deksel erop en zet het gas maar aan, tot ze na 14-18 minuten gaar zijn.

Stap 2: Snijd de halve peper en een teentje knoflook zo klein mogelijk. Bij de haricots verts mag de steelaanzet eraf, blancheer deze 5 minuten in kokend water. Ondertussen verhit je in een koekenpan een beetje olie, vervolgens alleen het gesneden pepertje in de pan. Voeg dan de boontjes toe en bak ze kort tot ze gedeeltelijk een klein beetje bruin worden. Dan is het vlees aan de beurt: wrijf de runderribeye in met zout en peper.

Stap 3: Nu mag de grillpan op het vuur! Doe er een lepel boter in en voeg de rozemarijn en twee hele knoflookteentjes toe. Zijn alle bubbels van de roomboter verdwenen? Voeg dan nu het vlees toe en gril dit kort aan twee kanten. Als je er een lepel vet overheen giet van tijd tot tijd wordt deze lekker mals. Haal de ribeye uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

Stap 4: de aardappels mogen opgediend worden. Bij de haricot verts voeg je nog een halve lepel boter toe, een beetje zout en peper en het gesneden knoflookteentje, roeren en serveren maar. Het heerlijk stukje vlees ernaast. Wel een lepel overgebleven bakvet erover voor je heerlijke runderribeye met een grilly twist uit recepten matchmaker echt klaar is. En dan nu: Lekker genieten van de winter met een zomerse twist. Bon appetit!

Bovenstaand recept is gebaseerd op de recepten die te vinden zijn in de recepten matchmaker van HelloFresh

Previous «
Next »