Hoe bespaar je als man op kleding kopen?

  • Menfacts
  • oktober 27, 2022
  • Comments Off
kleding kopen besparen

Wil je als man besparen op het kopen van kleding? Dat is zeker mogelijk! Je moet alleen even weten waar je precies op kunt letten. In dit artikel delen we slimme tips.

Shop in de sale

Je kunt natuurlijk het meest besparen door te letten op de sale. Vaak gaat kleding voor een veel kleiner prijsje weg, bijvoorbeeld omdat er een nieuwe collectie aankomt. Het werkt praktisch om per kledingstuk waar je naar op zoek bent de sale te bekijken. Denk aan polo heren sale: een polo is een absolute must-have in je garderobe, omdat je het shirt bij een heleboel aangelegenheden kunt dragen.

Kortingscodes gebruiken

Veel winkels maken gebruik van kortingscodes, bijvoorbeeld als je er voor het eerst iets koopt. Zoek zo’n code op, met name in online shops werkt dit goed! Nog een voorbeeld: als student krijg je vaak wat korting op je bestelling. Alle beetjes helpen. 

Koop kleding na het seizoen

Vind je het niet erg om even te moeten wachten tot je een nieuw kledingstuk kunt dragen? Dan is het slim om het item na het seizoen te kopen. Vaak is een item dan namelijk ook verkrijgbaar voor een kleiner prijsje. Haal een zomer jas heren dus net na de zomer. Bewaar ‘m in je kast, en trek ‘m het eerstvolgende warme seizoen aan. Zeker als je voor tijdloze kledingstukken gaat, vind je die jas wat maanden later nog altijd even mooi.

Tijdloze kleding dragen

We haken nog wat verder in op het dragen van tijdloze kleding. Hier kun je op de lange termijn namelijk ook mee besparen. De reden? Tijdloze kleding blijft langer bij je smaak passen, en draag je dus voor een langere periode. Van een zwart T-shirt tot een wit overhemd: je raakt er eigenlijk nooit op uitgekeken, omdat deze items al jaar in, jaar uit worden gedragen. Pas dus juist op met trends, want zo’n look kan na een seizoen alweer uit de mode zijn.

Koop zo min mogelijk kleding

Uiteraard bespaar je ook door zo min mogelijk kleding te kopen. Vraag je iedere keer af: heb ik het echt nodig? Als het antwoord nee is, kun je de aankoop nog eens overwegen. Het maakt je ook nog eens gelukkiger met de items die je wél hebt.

Kledingruil organiseren of bezoeken

We horen er steeds vaker over: een kledingruil. Organiseer er zelf een, of ga naar een georganiseerde kledingruil toe. Zo ben je zelfs helemaal niets kwijt aan nieuwe items. Zeker als je de kleding van je vrienden tof vindt, kun je eraan denken om zo’n ruil te hosten.

Tweedehands kleding kopen

Tot slot: bespaar door tweedehands kleding te kopen. Je hoeft heus niet direct de stoffige kringloopwinkel in te duiken, mocht je daar geen zin in hebben. Er zijn verschillende online platforms en marktplaatsen waar je mooie tweedehands items kunt vinden. Verder worden er regelmatig evenementen georganiseerd met tweedehands kledingkramen. Probeer het eens uit, wie weet wat voor moois je er scoort!

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo