• Homepage
  • >
  • Drank
  • >
  • Uiltje brouwerij: alles over deze karakteristieke brouwerij

Uiltje brouwerij: alles over deze karakteristieke brouwerij

  • Menfacts
  • oktober 27, 2022
  • Comments Off
uiltje brouwerij

Hou jij van een lekker speciaalbier? Ben jij een echte bierfanaat? En ben je toe aan een uniek kwaliteitsbier met de heerlijkste hopsmaak? Dan is een Uiltje bier zeker wat voor jou! Lees op deze pagina meer over het ontstaan van Uiltje brouwerij, waar Uiltje brouwerij voor staat, welke bieren ze brouwen en wat het assortiment is.

Over Uiltje brouwerij

Brouwerij Uiltje, officieel ook wel Uiltje Brewing Company genoemd, is een moderne Nederlandse brouwerij die is opgericht als ‘het Uiltje’ in 2012. De gezellige en knusse brouwerij is gevestigd op Bingerweg 25 in Haarlem.

De missie van Uiltje brouwerij

Het Uiltje ziet het als hun missie om de beste bieren van Nederland te brouwen, of zoals ze zelf zeggen: ‘f*cking goed bier brouwen’. Het Uiltje wil bierliefhebbers iedere keer opnieuw verrassen met een nieuw verbluffend kwaliteitsbier. Ieder brouwproces wordt vol passie en vakmanschap gedaan. Bij de Uiltje brouwerij willen ze de hop van het bier daarnaast zo hoog mogelijk houden, want de Uiltje bier kenmerkt zich door een scherpe smaak. En het mooiste van alles? Je hoeft je huis niet uit om van de geweldige creaties te kunnen genieten want je kunt de bieren tot aan je voordeur laten bezorgen!

uiltje brewing company

Welke soorten bieren maakt Uiltje brouwerij?

Uiltje brouwerij kenmerkt zich door hoppige speciaalbieren met een kenmerkende bittere smaak. Alle Uiltje bieren worden gebrouwen met de beste hop, die op specifieke plaatsen in de wereld worden geoogst. Denk aan de cascade-hop, die helemaal uit de Verenigde Staten komen. Deze hop heeft een kenmerkende smaak voor de bekende Uiltje bieren ‘Bird of Prey’ en ‘Cascade Green Sweater’. Bovendien wordt er met veel smaken geëxperimenteerd, zoals perzik, walnoot, mango, dennennaalden of rozijnen.

Een ander kenmerk van de craft bieren van Uiltje brouwerij zijn de prachtige karakteristieke bieretiketten. De etiketten zijn vaak voorzien van felle kleuren waarop een of meerdere uilen worden afgebeeld in een cartoonachtige tekenstijl. Ieder etiket vertelt een ander verhaal van het uiltje. De flesjes en blikken zijn hierdoor leuk om te verzamelen.

Assortiment bieren

Het assortiment Uiltje bieren verandert continu. Er wordt dan ook een hoop uitgeprobeerd omdat de lat telkens hoger wordt gelegd om de beste Nederlandse bieren te kunnen brouwen. Toch zijn er een aantal bieren die vast in de line-up zitten van de brouwerij. Het assortiment is ontzettend gevarieerd en heeft voor iedereen wel wat wils: van een sterke hoppige IPA, tot blond bier of pale ale. Kenmerkend voor Uiltje bier zijn de hoppige IPA’s. Zo zijn er fruitige IPA’s, sterke dubbele IPA’s voor de echte daredevil, maar ook een ‘Limoncello Blonde’ met zomerse citroensmaak voor warmere zomerdagen.

Welke Uiltjes bieren ga jij uitproberen?

Previous «
Next »