• Homepage
  • >
  • Gadgets
  • >
  • Vooral de verbeterde camera van de iPhone 14 maakt het interessant om deze te kopen

Vooral de verbeterde camera van de iPhone 14 maakt het interessant om deze te kopen

  • Menfacts
  • oktober 26, 2022
  • Comments Off
iphone 14

Apple’s iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max: de nieuwe iPhone 14-serie heeft enkele van de grootste veranderingen die Apple heeft doorgevoerd sinds de iPhone 12. De iPhone 14 Pro-modellen krijgen aanzienlijke upgrades in hun prestaties, camera’s en ontwerp. Allemaal redenen waarom een iPhone 14 Pro Max zakelijk abonnement ook erg interessant is voor ondernemers.

Apple kondigde zijn nieuwe iPhone 14-serie aan tijdens het 7 september-evenement van het bedrijf, inclusief de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. De iPhone 14-serie vertegenwoordigt de grootste veranderingen sinds de iPhone 12-serie in 2020. Er is een nieuwe, grotere iPhone, terwijl de iPhone 14 Pro’s worden geleverd met een aantal grote upgrades in hun prestaties, camerasystemen en ontwerp. Apple onthulde ook Dynamic Island en always-on displays in de Pro’s, die gebruikers nieuwe manieren bieden om met hun telefoons te communiceren.

De iPhone 14 is qua uiterlijk niet drastisch anders dan de iPhone 13. Wat dat betreft zijn de iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max de meest aantrekkelijke opties, en we hebben de zes belangrijkste redenen opgesomd waarom je ze zou moeten overwegen, zeker als zakelijk gebruiker van de iPhone 14.

De krachtigste iPhones tot nu toe

De iPhone 14 Pro draait op Apple’s nieuwste A16 Bionic processor terwijl de standaard iPhone 14 modellen draaien op de A15 Bionic processor uit de iPhone 13 serie. De iPhone 14 Pro-modellen draaien op Apple’s nieuwe A16 Bionic-processor, die niet alleen de beste prestaties van een iPhone tot nu toe biedt, maar ook bijdraagt ​​aan de kwaliteit van de foto’s en video’s.

Let echter op: alleen de iPhone 14 Pro-modellen de A16 Bionic krijgen deze processor, terwijl de standaard iPhone 14-modellen de A15 Bionic blijven gebruiken die in de iPhone 13-serie is geïntroduceerd. We hebben de A16 processor nog niet uitgebreid kunnen testen, maar het is zeer waarschijnlijk dat de A16 Bionic beter zal presteren dan de A15 Bionic.

De camera’s op de iPhone 14 Pro

De 48 megapixel hoofdcamera op de iPhone 14 Pro is de grootste camera-update in jaren. Apple zegt dat de prestaties van de iPhone 14-serie bij midden tot weinig licht twee tot drie keer beter zijn dan die van de iPhone 13-serie, dankzij de “Photonic Engine” van het nieuwe camerasysteem. Dit betekent meer zichtbare details in donkere foto’s en helderdere kleuren.

De iPhone 14 Pro-camera’s krijgen de grootste upgrade. Zij hebben een 48-megapixel hoofdcamera, een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de 12 megapixels van de iPhone 13 Pro. Deze verhoging van de resolutie betekent dat je grotere afdrukken kunt maken, of kunt zoomen of bijsnijden op een afbeelding zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Het maakt ook een nieuwe 2x zoom mogelijk. Apple zegt ook dat de sensor opnieuw is ontworpen om meer licht op te vangen, wat resulteert in een nog betere beeldkwaliteit.

Het echte verschil van de 48-megapixel camera-upgrade is merkbaar voor diegenen die graag de ProRAW-modus op hun iPhones gebruiken. Met ProRAW kun je een 48-megapixel ongecomprimeerde foto maken die meer details vastlegt en ruis vermindert, vooral wanneer je inzoomt op een foto, wat helpt bij het bewerken van foto’s. De extra pixels in ProRAW zorgen er ook voor dat je een foto kunt bijsnijden met behoud van meer detail dan een 12 megapixel camera doet.

Apple heeft ook een nieuwe video stabilisatiefunctie toegevoegd, Action Mode genaamd, die schokkende bewegingen helpt verminderen tijdens het opnemen van video tijdens het hardlopen, bijvoorbeeld.

Previous «
Next »