Dit zijn de trends voor je slaapkamer!

  • Menfacts
  • december 14, 2021
  • Comments Off
slaapkamer trends

Het inrichten van een slaapkamer is allang geen praktisch iets meer, waarbij er een bed moeten komen te staan, een kast en een of twee nachtkastjes. Een sfeervolle woning vraagt om een sfeervolle slaapkamer. Natuurlijk moet je het praktische niet helemaal uit het oog verliezen. Zo kan het verstandig zijn om daglichtlampen op te hangen, of fijne wake up lights aan te schaffen, maar over het algemeen moet een slaapkamer vooral sfeervol zijn. Hieronder lees je alles over de laatste slaapkamer trends die een fijne sfeer in de ruimte brengen.

Lichte naturellen

Een slaapkamer gehuld in lichte naturellen sluit naadloos aan bij de Japandi-trend. Zand- en grijstinten en verschillende nuances wit hebben een kalmerend effect dat zeer welkom is in een welverdiende vakantie. Organische vormen houden de boel in de beweging, zoals een glooiend vloerkleed en meubels met ronde hoeken. Creëer sfeer met teddy zachte stoffen en natuurlijke materialen als rotan, jute, hout, linnen en leer. Met name linnen is een aangename stof in de slaapkamer tijdens warme zomers. Houd de slaapkamer clean en ruim prullaria op in mooie manden.

Qua materiaal blijft hout dit nieuwe jaar erg populair in de slaapkamer, en dan vooral de licht kleurige variant. Dit is natuurlijk het materiaal bij uitstek om een natuurlijk gevoel in je slaapkamer te krijgen. Daarnaast kun je met hout eindeloos combineren en past het bijna bij elke interieurstijl. Zo staat licht hout natuurlijk mooi in een Scandinavisch interieur. Dan moet je er uiteraard wel wat stoere elementen aan toevoegen. Denk hierbij aan lichte MDF-platen met bijvoorbeeld zwart stalen details. 

Donkerblauw in de badkamer is erg in opkomst in 2021. We zien deze kleur veel voorkomen in slaapkamers, zowel in verf of muren als in accessoires en meubels. Bijkomend voordeel is dat donkerblauwe meubels een stuk meer karakter krijgen dan met bijvoorbeeld een zwarte kleur. Ook oogt het stukken origineler. Donkerblauw combineert goed met veel andere kleuren. Zo blijft donkerblauw en okergeel een prachtige combinatie, maar ook oudroze komt helemaal tot zijn recht naast donkerblauw in de slaapkamer.

Pastelkleuren

In deze trend zorgen zachte pastelkleuren voor een perfecte balans tussen vrolijk en kalmerend. Taupe, lila, zacht geel, mintgroen en hemelsblauw halen de slaapkamer prachtig op zónder de boventoon te voeren. Makkelijk door te voeren met een paar nieuwe accessoires, gordijnen en lakens. De koele ondertoon houdt de slaapkamer luchtig en fris. Kortom, een heerlijke terugtrekplek na een zwoele zomerdag.

Ook in 2021 blijven we graag de natuur in huis halen en dit kan op allerlei verschillende manieren. Een belangrijke manier dit jaar was het gebruik van planten in het interieur. Aangezien niet iedereen ‘even goed is’ met planten, moet je wel even research doen hoeveel verzorging, zonlicht, etc. een bepaalde plant nodig heeft. Gelukkig zijn er genoeg (kamer) planten te vinden die niet per se veel licht nog hebben en die je best een keer kunt vergeten water te geven, zoals de varen. Naast planten zijn er ook nog andere manieren om de natuur in huis te halen. Wat dacht je van het gebruik van bamboe? We verwachten ook dat in 2021 bamboe, maar ook rotan, hout en steen vaker terug gaan komen in de interieurs. Met deze natuurlijke elementen krijg je een warme sfeer in huis, precies waar we volgend jaar met z’n allen naar op zoek zijn.

Previous «
Next »