Warm roken met je barbecue

  • Rogier
  • april 30, 2019
  • Comments Off

Roken op de bbq, hoe pak je dat aan? Wat is roken met je barbecue eigenlijk? Het is belangrijk om te weten hoe je dit aan moet pakken. In de eerste plaats bijvoorbeeld door te achterhalen welke barbecue je daarvoor nodig hebt. Je hebt namelijk een barbecue met deksel nodig, waardoor je al snel bij een kogelbarbecue uitkomt. Bovendien is het belangrijk dat jouw model groot genoeg is. Er is namelijk wel wat ruimte nodig om het warm roken met je barbecue goed aan te pakken. Wanneer je deze zaken goed verzorgd hebt, kan je pas echt gaan beginnen aan het roken.

Het juiste hout

Voor warm roken met je barbecue heb je ook de juiste middelen nodig. Het gaat dan natuurlijk vooral om het juiste rookhout. Dit is de enige manier om het roken in goede orde te doen. Let er daarbij wel op dat er verschillende soorten rookhout zijn. Roken op de bbq is namelijk ook een kwestie van smaak. Die smaak beïnvloed je met het soort hout dat je gebruikt. Het is ook afhankelijk van het soort vlees wat je gaat gebruiken wat de beste optie is als het om hout gaat. Verdiep je dus altijd in dit soort dingen.

Een vorm van grillen

Eigenlijk zou je op de vraag wat is roken met je barbecue ook kunnen antwoorden dat het gewoon een vorm van grillen is. Het is immers eigenlijk gewoon een soort van indirect grillen op je barbeque. Dat is natuurlijk niet anders dan je normaal gesproken zou doen met jouw model. Wil je er echter wel voor zorgen dat dit op een optimale manier gebeurt? Dan kan het aan te raden zijn om ook een smokersbox erbij te gebruiken. Dit maakt het optimaal.

De mogelijkheden die je hebt

Als het gaat om indirect grillen op je barbeque door voor warm roken te kiezen, dan zijn er veel mogelijkheden. Er zijn allerlei soorten vlees die hier zeer geschikt voor zijn. Zoals aangegeven is het wel van belang om het soort rookhout aan te passen aan het product dat je kiest. Zo geniet je er optimaal van. Een andere leuke optie is natuurlijk vis. Gerookte vis kan je vaak ook gewoon in de winkel kopen, dus met de smaak ben je misschien al bekend. Zelf roken is echter leuker. Heb je echt de smaak te pakken, ga dan de uitdaging aan met kaas roken.

Previous «
Next »