• Homepage
  • >
  • Fashion
  • >
  • Hoe ontwikkel je je eigen signature style? Maak gebruik van deze tips

Hoe ontwikkel je je eigen signature style? Maak gebruik van deze tips

  • Menfacts
  • januari 29, 2024
  • Comments Off
hoe ontwikkel je een eigen stijl

Sta je wel eens voor je kledingkast en weet je niet wat je aan moet trekken? Vaak ligt het niet aan het feit dat je geen keuze hebt. Het is meer een kwestie van veel kleren in zoveel verschillende stijlen, dat je het overzicht kwijt bent. Door daar orde in te scheppen en je eigen signature style te bepalen, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Hoe ontwikkel je je eigen signature style? Je leest het hier.

Hoe bepaal je wat je eigen signature stijl is?

Hoe ontwikkel je een eigen stijl als je niet weet wat die stijl precies is? Het begin van deze stijlontwikkeling maak je door na te denken over de kledingstijl die je aanspreekt. Dat hoeft niet eens een ingewikkeld proces te zijn. Haal je favoriete kledingstukken uit je kledingkast en maak setjes van de kleding die je het liefst draagt of van de kledingstukken die mooi bij elkaar passen.

Vind je het lastig om dat met kleding die op een hanger hangt te bepalen? Bekijk dan eens de foto’s die je op je sociale media hebt geplaatst. Welke foto’s springen er voor je uit, welke kleding droeg je op dat moment en welk gevoel kreeg je daarbij?

Voel je je vrolijk of op je gemak bij het zien van bepaalde combinaties en de stijl die daarbij hoort? Dan kun je ervan uitgaan dat je daarmee je eigen signature stijl hebt gevonden.

Hoe ontwikkel je je eigen signature style

Wat moet je niet doen bij het zoeken naar je signature style?

Wat je wilt bereiken met je signature style, is dat je kleding draagt die helemaal bij je persoonlijkheid past. Daarbij moet de kleding ook de uitstraling hebben waar je van houdt. Dit kan casual, gekleed of simpelweg ondefinieerbaar en puur gevoelsmatig zijn. Weet je nog niet precies wat je stijl is, zet dan het kopen van nieuwe kleding even op een laag pitje. Zo voorkom je dat je alsnog kleding koopt die toch niet blijkt te passen bij je signature style. Vermijd daarom:

– Impulsaankopen, omdat de kans bestaat dat je hier spijt van krijgt.

– Het volgen van fashion trends. Vaak sluiten trends niet aan bij de uiteindelijke signature style die je kiest.

– Kleding te dragen die niet comfortabel voelt, ook al past het binnen de stijl. Als iets niet lekker zit, blijft het waarschijnlijk altijd in de kast hangen.

Neem de tijd voor het ontwikkelen van je signature style

Denk je dat je heel snel een antwoord op de vraag ‘hoe ontwikkel je een eigen stijl’ kunt vinden? Dan zul je misschien teleurgesteld worden. Want er gaat meestal wel wat tijd overheen voordat je je eigen signature style hebt gevonden. En als je eenmaal weet welke richting je op wilt, dan kost het nog wat meer tijd om het tot in de puntjes uit te voeren.

Schrijf op een briefje welke combinaties voor jou het beste werken en vul je kledingkast langzaam aan met items die bij je gekozen stijl passen. Berg deze in setjes op. Zo zie je dat je signature style steeds meer vorm begint te krijgen. Dit maakt het tevens gemakkelijker om aan het begin van de dag of bij een speciale gelegenheid je stijlvolle, persoonlijke outfit te kiezen.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo