• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Alles wat je moet weten over een bouwkundig rapport

Alles wat je moet weten over een bouwkundig rapport

  • Menfacts
  • december 15, 2021
  • Comments Off
Alles wat je moet weten over een bouwkundig rapport

Als je een eigen huis hebt, wil je natuurlijk dat dat in de juiste staat verkeerd. Je kunt echter met het blote oog niet alle aspecten van jouw huis zien en het kan zomaar voorkomen dan bepaalde gebreken aan jouw huis uit het zicht blijven. Om een goed overzicht te krijgen op de stand van zaken kun je een bouwkundig rapport laten opstellen. Wat dit is en hoe je er een kunt aanvragen lees je in deze blog.

Bouwtechnische keuring

Om een bouwkundig rapport op te kunnen stellen moet er eerst een bouwtechnische keuring worden gedaan door een bouwkundig expert. Aan de hand van een officiĆ«le eisenlijst inspecteert de expert jouw gehele huis. Zo kijkt de expert bijvoorbeeld naar de ventilatie, de staat van de elektrische installatie, waterleidingen en de bouwkundige staat van vloeren en muren. Na de keuring worden alle waarnemingen door de expert in een bouwkundig rapport verwerkt. 

Technische- en onderhoudsstaat van jouw huis

In het bouwkundig rapport staan onder andere de technische- en onderhoudsstaat van jouw huis, een globale kostenraming en een beoordeling van alle bouwdelen. Daarnaast bevat het bouwkundig rapport gedetailleerde informatie over de gebreken in jouw huis en hoe je deze kunt verbeteren. Ook bevat het bouwkundig rapport een overzicht van de kosten op de korte termijn, lange termijn en die nodig zijn voor eventuele verbeteringen.

Direct overzicht over de staat van jouw huis

Wanneer je na een bouwtechnische keuring een bouwkundig rapport ontvangt, krijg je een direct overzicht over de staat van jouw huis. Daarnaast worden alle zichtbare en onzichtbare gebreken van jouw huis op een rijtje gezet, zodat je hier een duidelijk overzicht van krijgt. Zo staat er in het bouwkundig rapport exact beschreven welke zaken er aan vervanging toe zijn en kun je aan de hand hiervan meteen actie ondernemen.

Hoe kun je een bouwtechnische keuring aanvragen?

Het onderhouden van een huis is van cruciaal belang, omdat als je hier niks aan doet de staat van jouw huis snel verslechtert. Door een bouwkundig rapport te laten opstellen voorkom je dat er allerlei gebreken aan jouw huis ontstaan en kan je jouw huis koste wat kost in de juiste staat behouden. Dit uiteraard ook ontzettend belangrijk voor als je in de toekomst jouw huis wilt verkopen, zonder dat je tegen vervelende obstakels aanloopt. 

Previous «
Next »