Hoe moet je beginnen als dj?

  • Menfacts
  • november 21, 2019
  • Comments Off

Droom jij er van om als DJ helemaal uit je dak te gaan voor een massa menigte? Zie je de lichten al flitsen op het podium? Hoor je het publiek al juichen wanneer je opkomt en constant stuiteren wanneer jij je ding doet? Of hou je gewoon van het idee om mensen te inspireren met je muziek? Wat ook je motivatie is voor het beginnen als DJ, lees hier welke crazy skills en apparatuur een echte plaatjesdraaier nou moet bezitten

Zorg voor de juiste gear

Om te beginnen met draaien heb je natuurlijk een setup nodig. Met een beetje geluk heb je een kennis bij wie je kunt oefenen en experimenteren, maar uiteindelijk is het hebben van je eigen tabletop-spelers en een DJ mixer kopen een vereiste om goed te beginnen. Denk ook aan een hoofdtelefoon. Als je liever met vinyl draait kun je er voor kiezen om draaitafels te gebruiken in plaats van tabletop-spelers. Om de cirkel rond te maken heb je ook nog even een setje speakers nodig.

Master your craft

Het behalen van mastery zou het doel van iedere artiest moeten zijn. Voortdurend op zoek gaan naar het verbeteren van je skills en het verleggen van je horizon. Als beginnend artiest moet je hier al mee bezig zijn. Meestal komt dit vanzelf. De drang om uren lang in je werkplek te spenderen en aan je muziek te werken. Ongetwijfeld iets dat iedere artiest kent.

Zoek een mentor

Het hebben van de juiste mentor heeft veel voordelen. Het stelt je in staat om de materie dubbel zo snel te beheersen en ervaringen van je mentor mee te nemen in je eigen leerproces. De vaardigheden van een mentor raken diep verankerd in het brein van de pupil. Daarom is het belangrijk om een mentor te kiezen die goed bij jou past. Doel van een mentorschap is het beheersen van je mentor zijn kennis en vaardigheden, om hem daarna voorbij te streven. Een mentor heeft zijn taak niet goed volbracht wanneer een pupil na vijf jaar nog steeds een pupil is.

Vertrouw op het proces

Er bestaat zoiets als de 10.000 uur theorie. Deze zegt dat het minimaal 10.000 uur kost om een meester te worden in welke vaardigheid dan ook. Om een snel rekensommetje te maken; 5 uur per dag werken aan je muziek maakt dat je er bijna 6 jaar voor nodig hebt. Vertrouw dus op het proces en besef dat er geen shortcuts zijn naar het meesteren van je kunsten.

Previous «
Next »