• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Gemakkelijk je auto opladen in Europa: vier handige mogelijkheden!

Gemakkelijk je auto opladen in Europa: vier handige mogelijkheden!

  • Menfacts
  • november 21, 2019
  • Comments Off
travelcard

Elektrisch rijden in Nederland, maar ook in andere Europese landen, is een grote vlucht aan het nemen. Een groeiend aantal mensen kiest ervoor om een elektrische auto aan te schaffen, vanwege de voordelen van dit type auto. Maar hoe vind je in Europa laadpalen, waar je jouw bolide onderweg kunt opladen? Heel simpel: door gebruik te maken van een handige laadpassen en apps. Hieronder hebben we vier goede hulpmiddelen voor je verzameld die je helpen om in het buitenland op een efficiënte manier elektrisch te rijden.

Handige kaart om in heel Europa elektrische auto’s op te laden

Een van de populairste hulpmiddelen voor elektrisch rijden in Europa is de Travelcard. Deze kaart kun je in alle Europese landen gebruiken om je wagen elektrisch op te laden. Via een app zie je precies waar in Europa oplaadstations te vinden. Overigens kun je deze handige kaart ook inzetten als je jouw auto wilt wassen, om te parkeren en om lokaal gebruik te maken van openbaar verder. Een superhandige kaart dus!

Smoov app om locaties eenvoudig te vinden

Veel menen die elektrisch rijden gebruiken de app Smoov. Deze app verwijst je tot op de meter nauwkeurig naar de plek waar je je auto kunt opladen. En dat is natuurlijk handig, omdat laadpalen soms regelmatig zijn weggemoffeld en daardoor niet altijd even gemakkelijk te vinden zijn. Smoov geeft actueel aan welke laadpalen er beschikbaar zijn, wat de kosten zijn en hoeveel de verwachte oplaadtijd bedraagt. Ook is het mogelijk met deze app om het laden via de smartphone te stoppen en te beginnen. Ten slotte biedt de app live inzicht in de kosten van het opladen. Niet voor niets is de merknaam van deze app ‘Smooth’. Alles verloopt namelijk soepel.

Een systeem van Shell en Q8: NwMotion

NwMotion is momenteel een van de meestgebruikte apps voor f1-fans. Deze app werkt nauw samen met topmerken als Shell en Q8. En dus mag je kwaliteit verwachten. En dat zit met de NewMotion wel goed. Deze service bevat actuele informatie over meer dan 100.000-en elektrische laadpalen in heel Europa. Als het druk is, kun je meldingen laten instellen die je helpen bij de zoektocht naar een goede en voordelige laadpaal.

Chargemap: een nuttige community

De app Chargemap wordt door meer dan 325.000 mensen gevolgd. En dat is terecht, want deze app heeft een spraakfunctie, werkt perfect en helpt jongeren en ouderen geschikte én voordelige plekken te vinden voor het opladen van de auto.

Previous «
Next »