• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Vijf redenen waarom technologie het leven beter maakt

Vijf redenen waarom technologie het leven beter maakt

  • Menfacts
  • november 15, 2019
  • Comments Off

Mensen die klagen over dat de technologie ons dom maakt of dat “vroeger alles beter” was hebben er niets van begrepen. Sterker nog, technologie heeft alleen maar een positieve impact. Vijf reden die je vanaf nu kunt aanvoeren om elke discussie over technologie te winnen.

Wij zijn dol op gadgets. Wat de technologie ons alleen in de afgelopen tien jaar al heeft voorgeschoteld maar gerust magie genoemd worden. Van slimme robots tot drones, van camera’s tot de beste smartphones: we leven in een tijd waarin het als techliefhebber puur genieten is. Toch zal je altijd wel iemand tegenkomen – vaak iemand van de oudere generaties – die het niet zo heeft op wat de 21e eeuw allemaal voor ons in petto heeft. Met deze vijf redenen blaas je dit persoon met een glimlach op je gezicht weg.

1. Bestellen

 Wat is nou makkelijker en lekkerder dan op welk moment dan ook je telefoon tevoorschijn te halen en eten van je favoriete restaurant aan de deur te laten bezorgen? Als je iets speciaals wilt voor de lunch, als je ´s avonds na een lange dag geen zin hebt om te koken of gewoon even geen inspiratie hebt: een van de vele bezorgapps is je beste vriend! Waar je vroeger alleen pizza en Chinees kon bestellen, kan je tegenwoordig zelfs bij toprestaurants terecht. Smakelijk eten, dankzij de technologie.

2. Investeren

Ook werken is geheel veranderd dankzij de technologie. Voor de beleggers onder ons is de dynamiek van hun vak dankzij technologie volledig veranderd, met name met de intrede van bitcoins (nog zo’n product van de technologie) verhandelt. Naast dat je dus kan handelen in digitale valuta, kan je zelfs met digitale tools werken om die vrijheid nog verder te rekken: met Bitcoin Revolution kan je je zelfs daarnaast op andere zaken concentreren. Achteroverleunen terwijl deze handelsrobot het zware werk doet is voldoende! 

Bron: Pexels

3. Communiceren

Van sociale media als Facebook, Twitter en Instagram, tot communicatieapps als Telegram, Skype en Whatsapp: communicatie heeft een nieuwe betekenis gekregen dankzij deze technologische innovaties. Verre familie, een vergadering op afstand of gewoon even snel bijpraten met een vriend? De drempel is een stuk lager geworden en de beleving juist een stuk mooier. Ansichtkaarten worden wellicht niet meer verzonden, maar wie heeft dan ook een kaart nodig als je elkaar op een scherm kan zien?

4. Relaxen

We hebben ook meer opties voor entertainment dankzij technologie. De bioscoop is dankzij 4D en nog beter geluid een echte beleving geworden, terwijl vanuit huis platforms als Netflix, Spotify, Youtube en HBO genoeg entertainment bieden voor weken. Voor wie even niets wil doen en lekker naar zijn of haar favoriete muziek wil luisteren, of een filmpje wil kijken, staat de technologie klaar.

Bron: Pexels

5. Leren

Ook leren heeft een hele nieuwe dimensie gekregen dankzij technologie. Het ouderwetse onderwijssysteem kent concurrentie met de modernisering: je kan met apps als DuoLingo een hele nieuwe taal leren en ook voor andere vakken zijn er tal van programma’s en tools die het leren leuker en interessanter maken. Wie zei dat we dommer worden van technologie?

Previous «
Next »