VOOROORDELEN GIETVLOER

  • Menfacts
  • december 13, 2021
  • Comments Off
gietvloer

Wie begint over een gietvloer kan veel wisselende reacties verwachten. Er zijn namelijk door de jaren heen heel wat vooroordelen over een gietvloer ontstaan. Krast snel, verkleurt snel, gelijk vlekken als je iets laat vallen of hij scheurt enorm en is daarmee niet geschikt voor een nieuwbouwwoning. Er zullen genoeg verhalen voorbij komen tijdens je zoektocht, maar wij gaan de grootste vooroordelen ontkrachten. Een gietvloer is namelijk een perfecte basis en is uitermate geschikt voor woningen!

giet vloer

Een gietvloer is sfeerloos

Misschien wel het meeste gehoorde vooroordeel, een gietvloer is sfeerloos. Niets is minder waar! Een gietvloer werd oorspronkelijk toegepast in de industrie. Daar werd niet gekeken naar de mooiheid van een product, maar juist naar het praktische oogpunt. Dus het kan wel kloppen dat de vloeren toen koud en sfeerloos waren. Maar inmiddels is een gietvloer veel verder doorontwikkeld en zijn er veel meer mogelijkheden dan grijs. Afhankelijk van het soort gietvloer zijn er eindeloos veel kleuren combinaties te maken. Zo kan een PU gietvloer in iedere RAL, Sikkens en NCS kleur toegepast worden. Denk aan de echte zandtinten, meer taupe tinten of zelf een olijfgroene gietvloer, het kan allemaal! Door de gietvloer kleuren te combineren met warme materialen ga je een warme basis creëren en hoef je echt niet bang te zijn voor een koud en sfeerloos interieur. 

gietvloeren

Gietvloer krast snel

Voor elke vloer kan je wel zeggen dat een vloer krast naarmate je hem gebruikt. Een gietvloer is hier niet anders in. Wat kan je dan zelf heel makkelijk doen om te zorgen dat je vloer minder snel slijt of krast? Neem een grote schoonloopmat bij de voordeur. Hierdoor verlies je veel vuil wat niet op de vloer terecht komt. Daarnaast is het gebruik van viltjes ook altijd aan te raden, bij ieder type vloer ongeacht of het een gietvloer is. Ga dan niet voor plakviltjes, die na een week waarschijnlijk niet meer onder de stoel bevestigd zitten, maar juist voor viltjes die je echt in de stoel zelf bevestigd zijn. Hierdoor heb je een goede bescherming van je vloer wat je uiteindelijk terug gaat zien in de gietvloer.

Veel mensen denken dat een gietvloer niet tegen huisdieren of naaldhakken kan en enorm snel krast. Echter is dit niet waar! De laatste laag van een gietvloer is een matte topcoat die de vloer beschermt tegen krasjes. Na zoveel jaar kan je er zelfs voor kiezen om de vloer opnieuw af te lakken. Dan ziet de gietvloer er weer als nieuw uit! Daarnaast is er een nieuwe trend op gietvloer gebied, namelijk een krasvaste gietvloer! Dit product is zo sterk dat je niet meer bang hoeft te zijn voor krasjes. Er zijn dus diverse soorten gietvloer,  waardoor er altijd wel één is die aansluit bij je wensenlijstje. 

Gietvloer nieuwbouwwoning

Over een gietvloer in combinatie met een nieuwbouwwoning zijn mensen vaak angstiger. Terwijl dit helemaal niet hoeft. Laat je wel goed informeren over de verwachting die je mag hebben. Het klopt dat een nieuwbouwwoning meer spanning kent dan een bestaande woning. Echter is het onjuist dat een nieuwbouwwoning en gietvloer een slechte combi is. Met het juiste materiaal en voorbereiding is het namelijk mogelijk een gietvloer toe te passen. Maar wat mag je dan verwachten? Een PU gietvloer is bijvoorbeeld elastisch en daarmee een scheur overbruggend product. Een cementgebonden gietvloer daarentegen kan bij heftige werking vanuit de ondergrond scheurtjes vertonen. Stiekem is dit misschien ook wel de charme van het product.  

Omdat een cementgebonden gietvloer robuuster is en meer leeft hoort het wel bij de uitstraling van de vloer. Als je zorgt dat dit allemaal binnen je verwachtingen ligt kan een gietvloer zeker toegepast worden in een nieuwbouwwoning!

Laat je goed informeren over gietvloeren en de eigenschappen van de vloeren, dan zijn er eindeloos veel mogelijkheden op gietvloeren gebied! Toch nog vragen over een gietvloer? Neem dan contact op met Solo Gietvloeren, zij helpen je graag verder met al je vragen.

Previous «
Next »