• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Herbeleef je jeugd met de Nintendo Classic mini

Herbeleef je jeugd met de Nintendo Classic mini

  • Menfacts
  • februari 1, 2018
  • Comments Off

De nieuwe Nintendo NES Mini: een nostalgisch feest

De nieuwe Nintendo NES Mini (Nintendo Classic Mini) is een meer handzame heruitgave van de klassieke Nintendo Entertainment System. Er staan dertig spellen op voorgeprogrammeerd die bijna allemaal een zweem van nostalgie om zich heen hebben, denk bijvoorbeeld aan de allereerste versies van Castlevania, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Final Fantasy én natuurlijk Super Maria Bros., met de inmiddels iconisch geworden Italiaanse loodgieter Mario in de hoofdrol. Natuurlijk is de nieuwe Nintendo 16 bit, nu gemakkelijk op welk televisiescherm dan ook aan te sluiten. Met een USB-kabel kun je de nieuwe NES aansluiten, wat betekent dat als je niet een al te nieuwe televisie hebt, je wel een adapter er bij moet kopen. Daar staat tegenover dat de nieuwe Nintendo NES met maar liefst twee controllers wordt geleverd, waardoor je dus ook nog met zijn tweeën avonturen kunt beleven.

Het is de afgelopen tijd storm gelopen met de nieuwe Nintendo NES Mini, dat betekent dat hij niet overal meer even gemakkelijk te krijgen is. Wél heeft Nintendo aangegeven productie opnieuw op te voeren. Ook op de markt is inmiddels de SNES Mini, de opvolger van de NES, met wederom bijna dertig games voorgeïnstalleerd – deze console is momenteel overal te krijgen en net als de nieuwe Nintendo 16 bit. Op deze console staat bijvoorbeeld ook F-Zero, Mario Kart, en nieuwe veries van Final Fantasy, The Legend of Zelda en Super Mario Bros..

Weinig zo leuk als vanaf de luie stoel oude games herbeleven. Het is een feest van nostalgie, deze nieuwe Nintendo, en de console is zo ontworpen dat zij ook nog erg handzaam is – je neemt het zo overal mee naar toe. Herbeleef je jeugd in je eentje of met je vrienden van toen, of laat je kinderen zien hoe games er vroeger nog uitzagen. De nieuwe NES is het sowieso waard.

Previous «
Next »