Word fit met CrossFit

  • Menfacts
  • februari 10, 2018
  • Comments Off

Wat is crossfit

Fit willen we als man allemaal zijn, worden en blijven. Crossfit is weer een andere manier van sporten dan we gewend zijn. Het is een combinatie van verschillende diciplines. Atletiek, gewichtheffen en bepaalde vormen van gymnastiek worden gecombineerd tot één sport. Crossfit is vooral voor de heren een geweldige manier om aan je spieren en conditie te werken. Functionele bewegingen op een zo’n hoog mogelijke intensiteit, moeten zorgen voor een fysiek gelijke ontwikkeling. Geen specialisatie in een bepaald onderdeel, omdat dit te eenzijdig is. Al je spieren trainen en aan je algehele conditie werken zorgt voor een goede balans in je lijf.

De geschiedenis van crossfit

Crossfit is officieel van start gegaan in 1996 in een sportschool in Santa Cruz. De sportscholen die specifiek Crossfit in het aanbod hebben worden boxes genoemd. Amerika is het land waar crossfit veelvuldig wordt beoefend. In een crossfit box vindt je geen fitnessapparaten en spiegels. Ook afleidende televisie’s zijn niet aanwezig. Deze sport is bedoeld om met natuurlijke bewegingen zo snel mogelijk fit te worden.

Deze bewegingen houden in:

  • Duwen en (op)trekken
  • Stoten
  • Tillen, werpen en springen
  • Klimmen en rennen

Wat is crossfit training zonder gebruiksvoorwerpen als dumbbells, kettlebells en barbells. Deze hulp-fitnessproducten zorgen voor een precies uitgevoerde beweging welke de broodnodige spierkracht geven. Ook wordt wel gebruik gemaakt van touwen, zandzakken en zelfs tractorbanden. De trainingen zijn pittig en dienen gedisciplineerd te worden uitgevoerd. Binnen een aantal weken ga je al verbetering van conditie en spieren merken. Het leuke zit hem in de afwisseling en het afzien.

Wat is crossfit opbouw methode

Crossfit moet je opbouwend gaan beoefenen. Deze manier van fitnessbeoefening vergt een goede doorzettingsmethode en is geschikt voor mannen van alle leeftijden. Ook vrouwen kunnen een crossfitmethode gemakkelijk volhouden. Omdat er rustig aan wordt begonnen en crossfit aan ieders lijf kan worden aangepast, is het mogelijk dat iedereen boven de 18 jaar een crossfitmethode kan volgen. Het belangrijkste zijn de verschillende vaardigheden die je lichaam in het begin op elk plekje zal voelen. Turnen, gewichtheffen en atletiekoefeningen dragen allemaal bij tot het fit worden van je lijf. Je wordt krachtig, fit en lenig. Je wordt weerbaar, krijgt uithoudingsvermogen en samen met een goede voedingsgewoonte wordt je weer slank en soepel. Gevarieerde trainingen met hoge intensiteit zullen je lichaam doen veranderen in een fit lijf. De Crossfit methode wordt door een erkende fitness begeleider aangepast op jou lichaam. Iedereen kan fit en gezond worden door deze methode bij een professioneel fitnesscentrum te volgen. Kijk voor informatie op de diverse websites.go

Previous «
Next »