Zo plan je de perfecte ski trip

  • Menfacts
  • december 6, 2018
  • Comments Off
skitrip plannen

Het einde van de zomer betekent voor veel mensen een klein dipje. De zonnige dagen zijn voorbij en de zomerkleren kunnen weer achter in de kast worden opgeruimd. Het is afgelopen met de terrasjes en vakantiedagen en iedereen is weer “back to business”. Bah. Of juist niet? Voor sommige mensen kon dit moment iet lang genoeg duren. Het einde van de zomer betekent namelijk dat de sneeuw weer steeds dichterbij komt. Yes! Wintersport!

De perfecte ski trip
De perfecte ski trip heeft een aantal zaken nodig. Waar moet je rekening mee houden en wat moet je vooraf plannen of regelen? Ten eerste is het handig als je al redelijk op ski’s kunt staan. En waar wil je naartoe? Daarnaast moet je natuurlijk ook voor de juiste uitrusting zorgen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Ski Webshop Snowcountry. En weet je verder wat je allemaal te wachten staat op wintersport? Het internet is vandaag de dag je grootste vriend!

Lessen of een natuurtalent?
Wanneer je al vaker op een ski trip bent geweest, zal je dit artikel waarschijnlijk niet eens hoeven te lezen. Is het één van je eerste keren? Dan is de kans aanwezig dat je nog geen natuurtalent bent op de ski’s of een snowboard. Is dat geval is het zeker aan te raden hier in Nederland nog eens te oefenen. Natuurlijk leer je vaak het best in de echte sneeuw tijdens je trip, maar het kan zeker geen kwaad vast (weer) een beetje de feeling te krijgen op een borstelbaan of sneeuwhal.

De bestemming
Er zijn gelukkig meerdere bestemmingen die perfect voldoen voor een ski trip. Sommige bestemmingen zijn prima met de auto aan te rijden, voor anderen moet je al gauw het vliegtuig pakken. Zo wordt er ook nog fanatiek geskied in de Verenigde Staten, maar de top 5 favoriete wintersportgebieden zijn nog altijd:

  • Oostenrijk
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Zwitserland
  • Italië

Een goede uitrusting
Er zijn weinig sporten waar kleding zo belangrijk is als bij skiën. Voor een dagje Snow World kun je misschien prima door met een dikke sportbroek, maar voor een echte ski trip moet je toch echt aan een goede uitrusting geloven. In dat geval vind je bij Ski Webshop Snowcountry alles vinden wat je nodig hebt. Van ski’s en snowboards, tot kleding, tassen en eigenlijk gewoon alles waar jij en je vrienden waarschijnlijk nog niet aan gedacht hebben.

Nog een paar tips
Het is heel belangrijk om goed voorbereid op een ski trip te gaan. Als je weet wat je doet en je aan de ski-regels houdt, zal er niets gebeuren. Maar het is en blijft een risicovolle sport voor het lichaam. Dus hoe zit het met je zorgverzekering? Zorg dat je dat goed checkt voor je weg gaat.

Ga je met meerdere mensen op pad? Stem dan goed met elkaar af wat iedereen van jullie ski vakantie verwacht. Zijn er mensen die het liefst van ’s ochtends tot ’s avonds op de piste staan? Gaan anderen liever een korte middag skiën en pakken zij daarna graag uit met apres-skiën? En kan iedereen al goed skiën of hebben sommige mensen daar ook nog lessen nodig? Stem dit van te voren goed met elkaar af, zodat iedereen kan doen wat hij of zij wil en er ook niemand buiten valt.

Daarnaast moet je je absoluut niet vergissen in de kosten van een ski trip. Het is een prijzige hobby, maar als je het mij vraagt is dat het ook volledig waard!

Previous «
Next »