Zo verbouw je zelf je badkamer

  • Menfacts
  • december 6, 2018
  • Comments Off
badkamer verbouwen

Wie slim is, die gaat zelf de badkamer verbouwen. De kosten die je zo bespaart voor het inhuren van dure specialisten zou je kunnen je besteden aan mooier materiaal. Je kunt ook zelf de badkamer verbouwen om simpelweg (veel) geld te besparen.

Zoek online!

Het mooie van het zelf aanpakken van je badkamer is dat je zelf je producten kiest en niet gebonden bent aan bepaalde dealers of merken. Zo kun je overal voordelig inkopen doen en speur je internet af op zoek naar voordelige designartikelen of producten die online vaak met hoge kortingen verkocht worden. Wie even de tijd neemt om online te zoeken kan vaak prima en goedkoop zaken doen. Op die manier zul je ook goedkope douchegoten bestellen bij megadumptiel.nl. Online bleek dit namelijk het goedkoopste adres.

Denk om de leidingen

Kies je ervoor om zelf de badkamer te verbouwen maar denk je dat je bepaalde onderdelen van de verbouwing niet helemaal zelf in orde kunt maken? Geen probleem, want dan huur je alleen voor die klussen een vakman in. Er zijn vakmensen genoeg die een specifieke klus voor je willen klaren. Of je nou handig bent of niet, sloopwerkzaamheden kun je daarentegen altijd zelf uitvoeren Dat bespaart je al veel geld. Pas wel op dat er geen leidingen beschadigd raken. In z’n algemeenheid zou je kunnen stellen dat het verleggen van leidingen net als alles wat met elektriciteit te maken heeft werk is voor een specialist, maar dat je zaken als betegelen en het plaatsen van sanitair best zelf kunt doen. En dat het dan iets langer duurt, dat is niet anders.

Maak eerst een plattegrond

Wil je een prachtig eindresultaat en niet te veel geld uitgeven dan is het zaak je goed voor te bereiden. Je kunt online een plattegrond maken en zo ook inzicht krijgen in de werkelijke kosten. Dit is feitelijk het eerste wat je doet voor je daadwerkelijk aan de slag gaat. Wil je besparen, kies dan voor de indeling zoals die nu ook is. Juist het laten verleggen van leidingen is namelijk erg kostbaar.

Vergeet de accessoires niet

Nog meer tips: houd er rekening mee dat op bepaalde producten een behoorlijk lange levertijd zit. Zorg dat je planning klopt en dat de eventueel ingehuurde klusjesman ook daadwerkelijk zijn werk kan doen op de dag die afgesproken is. Voor de mannen zonder vrouw: is de badkamer verbouwd, dan kleed je die nog wel even aan met wat accessoires als wasmanden, zeephouders en handdoek haken. Juist die dingen maken elke badkamer uniek, eigen en maken de badkamer helemaal af.

Previous «
Next »