Zo onderhoud jij jouw auto goed!

  • Menfacts
  • december 5, 2018
  • Comments Off
auto onderhouden

Je auto is je dagelijkse manier om op je werk te komen of om even lekker op uitjes of vakantie te gaan. Natuurlijk heeft een auto ook goed onderhoud nodig om optimaal te blijven werken. Maar ook jij zelf kunt actie ondernemen om je auto te onderhouden. Hier vind je enkele zaken die jij in de gaten kunt houden.

Ruitenwissers

Ruiterwissers zijn noodzakelijk voor een goed zicht tijdens het rijden. Je herkent een versleten ruitenwisser aan strepen op je ruit en een vervelend geschraap. Als schoonmaken niet helpt, dien je deze te vervangen. Dit is een relatief makkelijk klusje wat weinig kost.

Motorolie

Motorolie is zeer belangrijk voor een goede werking van de motor. Het is belangrijk om regelmatig het peil te controleren om zo te voorkomen dat de motor schade oploopt door een te laag peil. Motorolie kan je makkelijk zelf toevoegen, maar let erop dat je het juiste type gebruikt voor de motor, controleer je autoboekje om dat te weten te komen. Voor een goede prijs kan je motorolie kopen bij mijnautoonderdelen.nl.

Controleer de banden

Je banden zijn zeer belangrijk voor de wegligging. Een te lage spanning zorgt voor een hoger verbruik en slechtere grip. Kijk in het autoboekje wat de optimale spanning zou moeten zijn. Het beste kan je de spanning minimaal eenmaal per maand controleren. Regelmatig een visuele controle op je banden is daarbij ook belangrijk: het kan zijn dat er een lekkage is door bijvoorbeeld een schroef in de band. Controleer daarbij ook het profiel van je banden, wanneer deze te laag is dien je de banden meteen te vervangen voor nieuwe.

Verlichting

Voor een goed zicht is het belangrijk om regelmatig de verlichting te controleren. Niet alleen voor jezelf is het fijn, maar ook andere weggebruikers moeten jou goed kunnen zien in het donker. Het vervangen van een lampje is vaak een simpel klusje, kijk in je boekje hoe dat voor jouw auto in zijn werk gaat. Let daarbij op het type lampje wat je nodig hebt.

Koelvloeistof

Om de motor goed te kunnen koelen wordt er gebruik gemaakt van koelvloeistof. Deze dient regelmatig gecontroleerd te worden en dient op een minimale hoogte te zijn. Je kunt zelf de koelvloeistof, bij een koude motor, bijvullen. Zorg dat je het juiste type kiest.

Previous «
Next »