• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Welke cryptomunten moet je in 2022 in de gaten houden?

Welke cryptomunten moet je in 2022 in de gaten houden?

  • Menfacts
  • december 6, 2021
  • Comments Off
populaire cryptomunten

Iedereen lijkt tegenwoordig in de ban van cryptomunten. Ok, dat is misschien wat overdreven, maar feit is dat heel veel meer mensen er nu mee bezig zijn dan 10 jaar geleden. Een ander feit is dat mensen nog steeds hopen op een succesverhaal zoals wij die kennen van de Bitcoin. Echter is het tegenwoordig niet meer mogelijk om die te herhalen. Van de andere kant komen er nog steeds nieuwe cryptomunten bij, zoals de Yuan crypto, en wie weet wat die gaan brengen. Hieronder in ieder geval een overzicht van goede cryptomunten om nu in te investeren!

Uniswap

Uniswap is een decentrale beurs (DEX) die gebruik maakt van de blockchain van Ethereum. De token van de DEX is UNI, gelanceerd in 2020. Dit is een zogenaamde governance token. Dit betekent dat je met het bezit van deze tokens kan stemmen over belangrijke beslissingen van Uniswap. Wordt Uniswap populairder, dan kan dit dus impact hebben op de koers. 

– Stemrecht door UNI token

-Pionier in DEX

– Actieve ontwikkeling: Uniswap v3 staat al live

Cardano

Cardano timmert hard aan de weg. De munt wil via smart contracts concurreren met Ethereum. Sinds 2021 zijn smart contracts op Cardano mogelijk, dit zorgt voor nieuwe toepassingen met betrekking tot de blockchain. Kunnen we nieuwe records verwachten in 2022?

– Potentie in DeFi-markt door stablecoin Djed

– Schaalbaarheid op de roadmap in 2022

– Gelimiteerd aanbod: maximaal 32 miljard ADA-munten

– Blockchaintoepassingen in gezondheidszorg, financiën en landbouw

Polkadot

Polkadot is een van de nieuwste cryptomunten, gelanceerd in 2020. Het bijzondere van Polkadot is dat de cryptomunt meerdere blockchains heeft. Dit maakt het netwerk flexibel en schaalbaar. De Relay-chain is de hoofdketen, die verantwoordelijk is voor de algemene consensus en veiligheid van het netwerk. Daaronder bestaan verschillende parachains. Dit zijn zelfstandige ketens met eigen tokens, die ontwikkelaars kunnen aanpassen naar eigen behoeften. Denk aan de mate van (de)centralisatie of schaalbaarheid. Daarnaast wil Polkadot het mogelijk maken te communiceren met externe blockchains, zoals Ethereum. De eerste honderd para-chains van Polkadot worden geveild in 2021. Wie weet wat de toekomst gaat brengen!

– Schaalbaar en multi-inzetbaar netwerk

– Effect van eerste para-chains in 2021

– Bruggen met andere blockchains

Solana

Solana is gelanceerd in 2020. Het is een platform voor decentrale applicaties, net zoals Ethereum en Cardano dat is. Solana belooft een razendsnelle en schaalbare blockchain te bieden, die maar liefst 60.000 transacties per seconde aan zou kunnen. Er wordt door Solana ook ingezet op DeFi, of ook wel Decentrale Financiën. De lancering van de decentrale beurs Soldex AI zet deze ambities kracht bij.

– Eigen decentrale beurs

– Grote capaciteit en lage transactiekosten

– Snelle stijger

Chainlink

Chainlink bestaat pas sinds 2017, maar de munt is nu niet meer weg te denken uit de cryptomarkt. De techniek achter Chainlink staat het toe om actuele, dynamische data in te laden in blockchains. Het inladen van data verloopt via zogeheten oracles. Dit is bijvoorbeeld handig voor DeFi, ofwel Decentrale Financiën. Oracles kunnen actuele koersinformaties aanleveren voor decentrale cryptobeurzen. Maar er zijn tal van andere toepassingen te bedenken die de techniek van Chainlink gebruiken. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder een nieuwe samenwerking tussen Chainlink en een ander blockchain project. Blijft de crypto markt zich ontwikkelen? Dan is het goed mogelijk dat Chainlink hierin een rol zal blijven spelen.

– Jonge cryptomunt

– Veel samenwerkingen

– Groeit mee met DeFi

Bitcoin

Bitcoin was de allereerste cryptocurrency, gelanceerd in 2009. De gedachte achter bitcoin is een decentraal digitaal geldsysteem, zonder inmenging van centrale banken. Het protocol bepaalt de uitgifte van nieuwe munten. Niemand kan die regels veranderen, en iedereen kan meedoen. Inmiddels is de munt geen experiment meer. Bitcoin is uitgegroeid tot een volwaardige activa, met een marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar. Beursgenoteerde bedrijven hebben bitcoin op de balans staan, en in El Salvador is de munt een wettig betaalmiddel.

– Eerste en grootste cryptomunt

– Adoptie door bedrijven en zelfs landen

– Beste lange-termijninvestering onder crypto’s

Previous «
Next »