• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • De dinner train, een bijzonder leuk uitje door eigen land

De dinner train, een bijzonder leuk uitje door eigen land

  • Menfacts
  • juni 8, 2023
  • Comments Off
dinner train tilburg

Wil je een keer écht bijzonder uit eten, en niet alleen genieten van heerlijk eten, maar ook van het mooiste uitzicht van Nederland? Dan is de Dinner Train iets voor jou! Wij namen een poos geleden de Dinner Train vanuit Tilburg, eerst willen we je wat meer informatie geven over het concept en vervolgens beschrijven we onze ervaring met de Dinner Train.

Wat is de Dinner Train?

De Dinner Train, de naam verraadt het al een beetje, is een trein die is ingericht als restaurant en tijdens het eten door Nederland rijdt. Elke week is een andere stad aan de beurt. Een uniek concept dus.

De Dinner Train heeft voor het de restaurant bestemming kreeg, dienst gedaan als internationale trein. De blauwe Dinner Train bestaat uit vier rijtuigen en heeft het Dinner Train logo op de zijkant. Vanzelfsprekend zijn de tafeltjes – voor 2 of 4 personen – naast de ramen gepositioneerd, zodat tijdens het eten fijn naar buiten kan worden gekeken. Verder is het fijn om te weten dat de Dinner Train van alle gemakken is voorzien, en een knusse inrichting heeft, perfect voor een fijn avondje uit.

Wat leuk is, is dat de bedenker en eigenaar van de Dinner Train jarenlang in de horeca heeft gewerkt, en echt zijn passie van deze geweldige diner ervaring heeft gemaakt.

Vanaf waar vertrekt de Dinner Train?

De Dinner Train vertrekt vanuit twintig verschillende steden binnen Nederland, waaronder Alkmaar, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Leiden, Tilburg, Hilversum en Haarlem. In het online portal op de website van de Dinner train kan je heel gemakkelijk je plekje in de trein reserveren op de door jou gewenste datum. De vertrektijden variëren van 16:00 tot 19:30 uur, zodat er voor zowel de vroege vogels als de nachtdieren een geschikte optie bij zit. Dan vraag je je natuurlijk af: “hoe lang duurt een rit in de Dinner Train?” Een ritje in deze trein duurt ongeveer twee uur, en je wordt weer teruggebracht naar het station waar je de trein opstapte.

De opties aan boord

De Dinner Train heeft niet alleen qua vertrektijden voor ieder wat wils, maar ook zeker wat betreft de opties aan boord.

Om te beginnen is de Dinner Train ingedeeld in een normale klasse en een eerste klasse. In de reguliere klasse kan je genieten van een vlees, vis of vegetarisch menu. Bij elke variant kan je kiezen uit een aantal opties.

Niet inbegrepen in het diner zijn dranken en het vervoer naar en van het station. De prijzen variëren van 138 en 158 euro voor een tafel voor twee en 252 en 296 euro voor een tafel voor vier. Je kan daar, indien je dat wenst, een wijnarrangement bijboeken voor 17,50 euro of een wijnarrangement met een glas bubbels voor 22,50 euro of een zogeheten all-in arrangement (bestaande uit een wijnarrangement, water, een glas bubbels en koffie en/of thee) voor 25 euro.

De eerste klas biedt net wat meer luxe ten opzichte van de reguliere klasse. Hier is geen keuze m.b.t. de gerechten, maar zal de chef-kok een speciaal, vooraf bekend gemaakt, menu bereiden. De prijzen zijn 168 euro voor een tafel voor twee personen, 282 euro voor een tafel van drie personen en 336 euro voor een tafel van vier personen. De prijzen voor de arrangementen zijn exact hetzelfde in de eerste klasse als dat ze in de reguliere klasse zijn.

BierSpijs en WijnSpijs reis

Voor de mensen die een wat meer casual ervaring willen op de Dinner Train, is er ook de optie om mee te gaan met de BierSpijs Reis. Het idee hiervan is dat je lekker aan het borrelen bent met bier, wijn of een non-alcoholisch drankje, je wat lekkere hapjes krijgt, en je geniet van hoe Nederland voorbij raast.

Je krijgt een aantal proefglazen met jouw drank naar keuze, samen met een aantal kleine gerechtjes die speciaal op elkaar zijn afgestemd. Ook deze rit duurt twee uur, en ook nu is het vertrekpunt ook het eindpunt, wel zo handig! Je kan trouwens ook een normaal glas kiezen in plaats van een proefglas. Daar betaal je 8,95 euro voor. De kosten van de BierSpijs reis zijn 148 of 158 euro voor een tafel van twee personen, 267 euro voor een tafel van drie personen en 316 euro voor een tafel van vier personen.

Dinner Train Tilburg

Wij namen op 19 maart de ‘middag trein’ vanuit Tilburg. Liever hadden we de latere optie gehad, maar die waren helaas al volgeboekt voor Tilburg. Het was een heerlijk zonnige dag en bij aankomst op het perron stonden de passagiers voor de dinnertrain al vol enthousiasme in de zon te wachten. Bij aankomst van de trein werden we naar onze wagon gewezen. Wij hadden het 1e klas menu met All-in arrangement genomen. Op onze tafel stond al een lekker glaasje cava klaar op onze tafel. Nadat de ober zich netjes had voorgesteld kregen we direct het een aperitief. Een kroepoek van rode curry met een dip van tandoori. 

Vervolgens kregen we als voorgerecht een gekruide koud gerookte zalm op aardappel rösti, met ras el hanout mayonnaise. Daarbij een lekker fris wit wijntje. 

De volgende gang en daarbij ook de volgende (rode) wijn kwam al vrij snel voorbij, op zich geen probleem omdat we aardig honger hadden. Als hoofdgerecht kregen we een langzaam gegaarde black angus met een Aziatische saus, afgelakte aubergine met miso en een romige pompoencrème met krokante uien crumble. 

Omdat we vooraf bij onze reservering hadden aangegeven dat we voor 1 persoon geen ei wilden, kregen we voor 1 persoon een lekker kaasplankje en het dessert bestond uit een Mango Meringue, ook daarbij kregen we weer een wijn ingeschonken, deze keer een zoete witte dessertwijn. 

Ondertussen waren we vanuit Tilburg al meerdere stations langsgereden, zo kwamen we op onze route onder andere langs Rotterdam, Utrecht en s Hertogenbosch. 

We sloten de ervaring af met een kopje koffie en een thee, waarbij jammer genoeg geen theezakje gebracht werd. Dit werd later goed opgelost door de ober door een nieuwe thee (met theezakje deze keer) te brengen en mij nog een gratis extra koffie aan te bieden. 

We vonden het een geweldige ervaring om op deze manier ontspannen in een trein etend het landschap aan ons voorbij te zien gaan. Het personeel was super aardig en behulpzaam. Wel hadden we na de rit allebei nog geen voldaan gevoel en zijn we bij de Gourmet Market in Tilburg aan de andere kant van het station nog een gebakje gaan eten. 

Ik kan iedereen deze unieke ervaring aanraden! 

Ik had graag wat meer fotos toegevoegd, maar die hadden we helaas niet. Ik heb nog om toestemming gevraagd bij dinner train om wat afbeeldingen van hun site te gebruiken, maar daar heb ik helaas geen reactie meer op gehad. 

Previous «
Next »