• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Je zult niet achter raken als je niet leert programmeren, je zult vóór blijven als je het wel doet

Je zult niet achter raken als je niet leert programmeren, je zult vóór blijven als je het wel doet

  • Menfacts
  • februari 18, 2019
  • Comments Off
arduino board

Het nut van leren programmeren

Enkele jaren terug hadden velen er nog nooit van gehoord; programmeren. Nu is het echter niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Steeds meer mensen leren het. Vraag jij je nu af of ook jij aan het programmeren moet slaan? Het antwoord is ja. Maar waarom dan? Niet omdat je achter raakt als je niet leert programmeren, maar omdat je voor zult blijven als je het wel doet!

Een digitale wereld

In de afgelopen decennia is er steeds meer in onze wereld digitaal geworden. Zo zie je dat steeds meer apparaten verbonden zijn met het internet. Denk bijvoorbeeld aan thermostaten, smartphones, tablets en tv’s. En dat is niet het enige. Er zullen nog veel meer apparaten worden gedigitaliseerd. Code is overal! Dan is het natuurlijk wel zo fijn als jij die code ook een beetje snapt. Je hoeft niet per se zelf alles te kunne programmeren. Het is echter wel fijn als je begrijpt wat programmeertaal inhoudt en dat je het eventueel kunt aanpassen of zelfs een klein beetje kunt schrijven. Met een training Programmeren voor beginners leer jij de fijne kneepjes van het vak.

Programmeren voor beginners

Elk begin is moeilijk. Tegenwoordig kunnen steeds meer mensen programmeren. De kans dat ook jij programmeren na een tijdje onder de knie hebt is dan ook groot. Iedereen kan leren programmeren. Je moet alleen wel bereid zijn er tijd en moeite in te investeren. Zo zorg je dat je de wereld om je heen blijft begrijpen. Daarnaast geeft het je meer zekerheid voor de toekomst. Ook wanneer veel banen verdwijnen, blijven mensen die kunnen programmeren belangrijk voor de arbeidsmarkt. Leren programmeren met bijvoorbeeld een arduino board zorgt voor een solide basis voor later.

Plan van aanpak

Programmeren is niet iets waar je zomaar mee begint. Je moet in de eerste plaats wat basiskennis hebben van computers. Zorg dat je geschikt materiaal in huis hebt, zoals een single board raspberry pi computer, zodat jij professioneel kunt beginnen met programmeren. Maar een single board computer is niet het enige. Je zult ook moeten kiezen welke programmeertaal je wilt leren. Begin vervolgens klein en wees geduldig. Online vind je heel veel websites met tutorials en tips die je helpen coderen. Wil je toch nog iets meer verdieping? Dan is een cursus misschien meer iets voor jou. Zo leer je stapje voor stapje programmeren en ben je straks helemaal klaar voor de digitale toekomst!            

Previous «
Next »