De lekkerste biertjes in Frankrijk

  • Menfacts
  • July 24, 2018
  • Comments Off
lekkerste biertjes in frankrijk
Zo, dus jij dacht dat Fransen de hele dag aan een glaasje wijn nippen? Dit zal vast opgaan voor de Parijse elites, maar de gewone Fransman drinkt maar al te graag een lekker glas bier. Hoewel Frankrijk niet algemeen bekend is om zijn bieren en menigeen voor bieren toch naar België trekt, zijn er toch wel wat interessante speciaalbieren te verkrijgen. Sommige brouwerijen hebben al een lange geschiedenis en brouwen ook het lekkerste bier in Frankrijk, maar ook in Frankrijk is net als in Nederland een hype aan de gang voor het drinken van vooral goede lokale bieren.

Enkele van de lekkerste biertjes in Frankrijk:

Jenlain

Jenlain behoort zeker tot één van de lekkerste Franse biertjes en is ook algemeen bekend in Noord-Frankrijk. Het bier wordt gebrouwen in het dorpje Jenlain aan de Belgische grens. De brouwerij stamt oorspronkelijk af van Vlamingen, dus dat dit bier tot het lekkerste Franse bier behoort is dan niet zo verwonderlijk. Het biermerk heeft de drie standaard klassiekers in de collectie: Wit, Blond en Amber, waarbij een afgeleide van het blonde bier, D’Or het met 8% alcohol erg goed doet. lekkerste franse bier

Ch’ti

Onder het lekkerste Franse bier valt ook een ander biertje uit Noord-Frankrijk: Ch’ti. Vijf bieren heeft Ch’ti in het assortiment: blond, donker, bruin, wit en trippel. Met een gemiddeld alcoholpercentage van tussen de 5% en 6% is dit niet alleen het lekkerste bier in Frankrijk, maar ook een zeer braaf biertje, waar je er gerust meerderen op een avond van op kan.
lekkerste franse biertjes
3 Monts

Het valt nu eigenlijk niet meer te ontkennen, dat achter de lekkerste biertjes in Frankrijk eigenlijk Belgen zitten. Ook voor 3 Monts geldt weer, dat de oorsprong in Vlaanderen ligt. Desalniettemin is 3 Monts een heerlijk zware blond bier van 8,5% met Belgische inspiratie.

La Goudale

Ben je een liefhebber van bieren met een hoog alcoholpercentage dan zal La Goudale je kunnen bekoren. Het blond bier is met 7,2% nog mild. Maar drink ook eens La Bière Du Démon van deze brouwer, van maar liefst 12%. Met dit bier kun je gewoon tussen de Fransen zitten die een hele avond aan hun wijntje nippen, alleen jij doet dat aan je biertje. Dit is absoluut één van de lekkerste Franse biertjes.

Jovi’Ale lekkerste bier in Frankrijk
Dit bier komt uit een brouwerij die nog niet zo lang bestaat en is afkomstig uit de Bourgogne. Het bier is behoorlijk fruitig van smaak en dat is ook enigszins logisch omdat de brouwerij midden in de wijnvelden staat. Een fruitig en stevig bier van Jovi’Ale is het donkere bier van 7%.

Duchesse Anne

Duchesse Anne is afkomstig van Brasserie Lancelot uit Bretagne. De brouwerij heeft maar liefste 16 verschillende soorten bieren van Duchesse Anne op de markt gebracht, van donker tot licht, de bieren zijn vrij kruidig van smaak en zijn prima te drinken bij het avondmaal.

Previous «
Next »