De meest populaire vodka cocktails

 • Menfacts
 • november 30, 2022
 • Comments Off
bloody mary

Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, vodka hoort nu eenmaal thuis in elke goed gevulde bar. En hoewel het in de afgelopen 30 jaar in en uit de mode is geraakt, blijft het de best verkochte sterke drank in Europa. Het is ook een belangrijk ingrediënt in enkele van ’s werelds populairste cocktails. Dus haal die oude fles Smirnoff uit je vriezer (of kies voor een ander merk) en bekijk deze essentiële vodka cocktails die je misschien doen herinneren aan waarom het de meest geliefde drank van de jaren ’90 was.

Vodka Martini

De vodka martini is een van de meest populaire vodka cocktails. Twee ingrediënten zijn alles wat je nodig hebt om deze cocktail te maken. Terwijl een gin Martini aantoonbaar klassieker is, was de vodka Martini een hit in de jaren ’90 en begin jaren 2000. Om deze versie (ook bekend als een Kangaroo-cocktail) te maken, roer je gewoon vijf delen vodka en een deel vermout door elkaar in een mengglas met ijs, zeef in een Martini-glas en garneer dit met een vleugje citroen.

Vodka Martini-ingrediënten:

75 ml vodka

15 ml droge vermout

Citroen twist

 • Combineer vodka en vermout in een mengglas
 • Roer met ijs tot het gekoeld is
 • Zeef in een gekoelde coupe of Martiniglas
 • Strooi voorzichtig wat citroenschil over de drank en garneer met de citroenschil

Blood mary

Brunch is geen brunch zonder de aanwezigheid van een Bloody Mary. Er wordt gezegd dat stevige drankje de ultieme katerbehandeling zijn en deze kunnen worden genuttigd met van alles, van een simpele stengel bleekselderij tot miniburgers, krabbenpoten en alles daartussenin. Om er een te maken, combineer je vodka, tomatensap, citroensap, Worcestershire-saus, peper en selderijzout in een longdrinkglas. Garneer met je garnituur naar keuze en drink het om de dag goed te beginnen!

Bloody Mary-ingrediënten:

60 ml vodka

150 ml Tomatensap

15 ml vers citroensap

15 ml Worcestershire

Snufje Peper

Snufje Selderijzout

 • Combineer alle ingrediënten in een Collins- of longdrinkglas
 • Voeg ijs toe
 • Goed roeren
 • Garneer met citroen, selderij, olijven en geniet ervan!

Screwdriver

De screwdriver is een van de meest populaire vodka cocktails. Het is een eenvoudige cocktail, de screwdriver wordt gemaakt door vodka en sinaasappelsap te combineren in een longdrinkglas met ijs. Dit drankje wordt het best geserveerd met een garnituur van een schijfje sinaasappel.

Screwdriver ingrediënten:

60 ml vodka

Sinaasappelsap naar behoefte

Voeg ijs toe

Garneer met een partje sinaasappel

Cosmopolitan

Bij het samenstellen van deze lijst vroegen we ons af: drinkt iemand nog steeds Cosmopolitans? Deze roze getinte drank, gemaakt met vodka, cranberrysap, limoen en Triple Sec, was een populaire keuze in de late jaren ’80 en ’90 maar is nu zo goed als van de kaart verdwenen. Dit is echter nergens voor nodig, want de Cosmopolitan is een van de meest populaire vodka cocktails geweest en kan dit zo weer worden. Als je geen Cosmo meer hebt gedronken sinds Beatrix onze koningin was, is het misschien tijd om het drankje nog een keer te proberen… idealiter terwijl je naar herhalingen van “Sex and the City” kijkt.

Cosmopolitan ingrediënten:

45 ml Absolut Citron

23 ml Cointreau

23 ml vers limoensap

23 ml Ocean Spray Cranberry

Garnering: citroenschil

 • Combineer alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijs
 • Schud tot het koud is en zeef in een gekoeld glas
 • Garneer met citroenschil
Previous «
Next »