De mooiste bezienswaardigheden van Istanboel

  • Menfacts
  • november 18, 2018
  • Comments Off
bezienswaardigheden istanbul

Een magische bestemming

Istanboel is een plek die tot de verbeelding spreekt. Met haar majestueuze moskeeën, drukke bazaars en wirwar aan sfeervolle straten en pleinen hoef jij je als reiziger zeker niet te vervelen. Geniet van heerlijke kebab, zoete appelthee en waterpijp op de grens tussen Europa en het Midden-Oosten. Een reis naar Istanboel zal voor altijd in je geheugen gegrift staan.

De voorbereidingen op jouw stedentrip

Tegenwoordig dienen Nederlanders in het bezit te zijn van een visum om Turkije binnen te gaan. Je moet het visum al in je bezit hebben, voordat je naar Turkije reist. Het is het handigst om online een visum aan te vragen. Online visum aanvragen worden snel en vertrouwelijk behandeld. Voorwaarden visum Turkije zijn dat je niet langer dan 90 dagen aaneengesloten het land wenst te betreden en je paspoort nog minstens 180 dagen geldig is op het moment dat je in Turkije arriveert. Ook is het zaak dat je naam op het visum overeenkomt met de naam op je paspoort. Als je het e-visum in je bezit hebt, staat niets een onvergetelijke stedentrip naar Istanboel nog in de weg.

bezienswaardigheden istanboel

Wat je zeker niet mag missen

De bekendste trekpleisters van Istanboel zijn Aya Sofia, de Blauwe Moskee en het Topkapi paleis. De bijzondere architectuur en geschiedenis van deze topstukken doet elke cultuurliefhebber plezier. Daarbij zijn de gebouwen prachtig om te fotograferen bij zonsopkomst en zonsondergang. Shopaholics kunnen juist hun hart ophalen in de Grand Bazaar. Hier vind je alles dat je hart begeert: van handgemaakte Turkse kleden tot ingenieus geschilderd theeservies en porseleinen borden. Een bezoek aan Istanboel is niet compleet zonder te verdwalen in deze exotische markt met haar schreeuwende verkopers, stomende thee en brandende wierook. De Spice Bazaar is uitermate geschikt voor foodies die opzoek zijn naar inspiratie of flink willen inkopen. Baan je een weg tussen de vers gebrande noten, gedroogde vruchten en zoete dadels. De geur van verse kruiden en heerlijke marinades is onmiskenbaar. Je kunt hier ook prima lunchen, proeven en fotograferen.

istanboel bezienswaardigheden

Nog meer ideeën

Museum liefhebbers hebben zeker niet te klagen in Istanboel. Jonge kunstenaars vertonen hun werk in intieme galerijen en het architectuurmuseum is zelfs een must-see voor wie geen frequent museumbezoeker is. Een boottocht over de Bosperus kan tevens een leuke manier zijn de stad te verkennen.

Previous «
Next »