• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • De ultieme vrije val: parachute springen! Durf jij het aan?

De ultieme vrije val: parachute springen! Durf jij het aan?

  • Rogier
  • november 30, 2019
  • Comments Off
eerste keer parachute springen

Voor waaghalzen die een echte adrenaline kick willen beleven is parachute springen een ultieme ervaring. Een vrije val door de lucht geeft een gevoel van geluk en absolute vrijheid. Parachute springen en skydiven worden overigens vaak met elkaar verward. De twee sprongen hebben echter als verschil dat bij skydiven de vrije val langer duurt. Skydiven in Nederland gebeurt daarom vanaf een grotere hoogte in de lucht. Parachute springen staat in het teken van de zweefvlucht die je maakt.

Tandem door de lucht zweven

Ga je voor de eerste keer parachute springen dan boek je een tandemsprong met een gecertificeerd parachutist. Hoe ziet de dag van je tandemsprong er uit? Het begint met veiligheidsinstructies en een algemene uitleg. Dan mag je eindelijk het vliegtuig in en wordt je gekoppeld aan het harnas van de instructeur. De eerste keer parachute springen is natuurlijk spannend, maar op drie kilometer hoogte is het dan zo ver. Raap al je moed bij elkaar en geef je over aan de zwaartekracht. De vrije val duurt slechts 30 seconden en heeft een valsnelheid van 200 kilometer per uur. Met een ruk kom je tot stilstand in de lucht en kun je genieten van vrijheid in zijn puurste vorm.

parachute springen in Nederland

Zelfstandig leren skydiven in Nederland

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er de opleiding AFF. De Accelerated Free Fall of afgekort AFF-opleiding bestaat uit 7 modules. Een cursus die is gebaseerd op een combinatie van theorie en praktijk. De eerste sprong zul je dan ook direct alleen maken onder het toeziend oog van twee instructeurs die op korte afstand van je blijven. De opleiding wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen met als beloning het brevet voor parachutisten.

skydiven in Nederland

Locatie en prijs parachute springen

Parachute springen in Nederland is mogelijk vanuit elke provincie. Verspreid over tien locaties door heel Nederland kies je die met het mooiste uitzicht of die het dichts bij is. De prijs parachute springen in tandem is afhankelijk van de hoogte, maar kun je al boeken vanaf € 200. Er is meestal ook groepskorting mogelijk wanneer je met bijvoorbeeld collega’s of met vrienden wilt boeken. Voor de AFF-opleiding betaal je rond de € 1300 met een video optie. Parachute springen in Nederland voor mensen die van een uitdaging houden.

Previous «
Next »