De vijf voordelen van een refurbished iPhone

  • Menfacts
  • december 2, 2019
  • Comments Off
refurbished iphones

Toe aan een nieuwe iPhone? Je bent dan gauw geneigd om een compleet nieuwe iPhone in de winkel te kopen, maar wist je dat er ook nog een andere mogelijkheid is? Namelijk de refurbished iPhone. Als je de Engelse definitie van ‘’refurbished iPhone’’ vertaalt naar het Nederlands, kom je uit op ‘’gereviseerde iPhone’’. Dit betekent dat het toestel al eerder is gebruikt maar compleet is opgeknapt. Er zijn verschillende grote bedrijven die toestellen opkopen, controleren en eventuele defecte onderdelen vervangen. Na het controleproces worden de toestellen klaargemaakt voor verkoop en kunnen ze uiteindelijk bij jou terecht komen. In dit artikel gaan we dieper in op welke voordelen een refurbished iPhone heeft en lichten 5 voordelen toe.

Controle op meer dan 50 verschillende punten

Een refurbished iPhone wordt door specialisten op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd. Indien er iets mis is met een bepaalde onderdeel, wordt deze meteen vervangen door een nieuw onderdeel. Na het vervangen van een onderdeel, wordt het complete toestel nogmaals getest om er zo zeker van te zijn dat alles uitstekend functioneert. Belangrijk, want je wilt natuurlijk verzekerd zijn van een goede aankoop en niet voor verassingen komen te staan. 

Je draagt bij aan een duurzame samenleving

Duurzaamheid is een begrip dat niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Uit onderzoek van Duurzaam ondernemen geeft 46% van de consumenten aan zijn koopgedrag aan te willen passen ten goede van de duurzaamheid. Door het kopen van een refurbished iPhone zorg je ervoor dat de levenscyclus van het toestel verlengt wordt en geef jij zo’n toestel een tweede leven. Hierdoor draag jij zo jouw steentje bij aan duurzamere samenleving. Hoe goed klinkt dit?

Je bent stukken goedkoper uit

Wist je dat een refurbished iPhone stukken goedkoper is ten opzichte van een nieuwe Apple iPhone? Het prijsverschil kan bijna oplopen tot wel 50%. Om even een kleine vergelijking te maken. Een nieuwe Apple iPhone Xr is op dit moment te verkrijgen vanaf €859 voor het basismodel met 64 GB opslag. Een refurbished iPhone Xr is al te verkrijgen voor minder dan €600. Dit is een prijsverschil van €259, gigantisch veel geld wat je eenvoudig kunt besparen. 

Altijd garantie op je toestel

Een ander belangrijk voordeel is dat Apple een garantietermijn van een jaar aanbiedt op hun iPhones. Met een refurbished iPhone ben je bij de meeste aanbieders verzekerd van een garantietermijn van twee jaar. Geweldig toch? Hierdoor ben je nog beter uit dan bij een nieuw toestel. Je hebt altijd recht op het retourneren van het product wanneer je toch niet tevreden bent. Wettelijke termijn ligt op 14 dagen, maar dit loopt bij de meeste aanbieders op tot wel 30 dagen.

Je kunt zeker zijn van je aankoop

Let tijdens het aanschaffen van een refurbished iPhone goed op de beoordelingen, de garantie en een keurmerk zodat je zeker weet dat de webwinkel goed te vertrouwen is.

Helaas zijn er ook veel websites en tweedehandse platformen die minder betrouwbaar zijn. Dit komt omdat je vaak bij een onbetrouwbare webshop of zelfs bij een particulier koopt die vaak geen enkele kennis van het toestel heeft, geen goede beoordelingen heeft en helemaal geen garantie kan bieden. Koop dus uitsluitend bij een winkel waar je recht hebt op garantie en die beschikt over goede beoordelingen.

Conclusie

Nu je op de hoogte bent van de voordelen van een refurbished iPhone ben je klaar om de keus te maken. Kies je voor een nieuw toestel uit de winkel of kies je nu toch liever voor de refurbished iPhone? Hieronder vind je nogmaals de voordelen van de refurbished iPhone:

  1. Controle op meer dan 50 punten
  2. Je draagt bij aan een duurzamere samenleving
  3. Je bent stukken goedkoper uit
  4. Altijd garantie op je je toestel
  5. Je kunt zeker zijn van je aankoop
Previous «
Next »